lørdag 4. april 2020

Sonja Holterman: Gå med meg (Krim)
Det er mai. Russen samles i Kongeparken. Samtidig har en gjeng russ fra 1991 gjenforeningsfest, også ikledd russedrakter.
Ira, som er journalist i en hovedstadavis, er sendt ut for å finne skandaler blant russen; voldtekt, nakenhet eller andre forventede uhumskheter. Hun er lite tent på oppgaven, men vandrer rundt i parken for å finne et eller annet som hun kan skrive om, og så komme seg hjem. Hun lengter etter den lille datteren sin allerede. Men så kommer hun over en død kvinne, i russedress.

Det viser seg at kvinnen, Kristine, har vært aktiv i et kristent miljø helt siden hun var russ på 1990-tallet . Vakker og beundret av mange menn. Vi blir ført inn i et miljø som er preget av streng tro, foreldrenes forventninger, sosial kontroll og skam. Vi opplever forskjellen på de kristne miljøet i statskirken kontra bedehusmiljøet.

Ira og Reinert, en journalist fra en Rogalandsavis, samarbeider om å finne ut hva som har skjedd for å gi de beste tilbakemeldingene til sine respektive aviser. Det blir mange turer rundt om på Jæren, der vi blir kjent med natur og mennesker, på godt og ondt.

Forfatteren veksler mellom kapitler fra nåtid og fortid, noe jeg liker. Hun kommer sjøl fra et kristent ungdomsmiljø i Sandnes, så egne erfaringer gjør miljøet autentisk og troverdig. En annerledes krim, uten blod og gørr, men likevel full av intriger og framdrift.

Liv Forlag
2020
230 sider
Lest som eBokBib

1 kommentar:

  1. Der er jeg igang med denne også, selv om eBokBib sa at den ikke var ledig så har jeg etterhvert lært å låne den allikevel, for plutselig blir den tilgjengelig. Takk for herlig lesetips nå ble det krim på meg i palmehelgen allikevel :)

    SvarSlett