fredag 10. april 2020

Lori Nelson Spielman: Søstrene fra Toscana (Roman)

Søstrene fra Toscana av Lori Nelson Spielman (Innbundet)

Romaner fra Italia frister alltid, da jeg må innrømme at jeg er helt Italia-frelst. Og når historien er fra Amalfi, blir det desto bedre.
Det handler om en familie, der en forbannelse over kvinnene har hengt over dem i århundrer.  Den andrefødte kvinnen vil aldri finne kjærligheten.

Vi møter to unge kvinner, Emilia og Lucy, bosatt i Broolyn, som blir invitert til Italia sammen med sin eksentriske grandtante Poppy. Hennes søster Rosa er Emilia og Lucys nonna, bestemor, en striks og dominerende gammel kone. Poppy har aldri vært en del av familien, men har skrevet brev til Emilia i lengre tid. Hun lover dem at forbannelsen brytes om de blir med. Poppy har et klart reisemål, hun skal møte sin sin store kjærlighet ved Ravellokatedralen på sin 80 års fødselsdag. Emilia jobber i en bakebutikk hos bestefaren, og har ikke tenkt så mye på forbannelsen. Kusinen Lucy derimot ror fullt og fast, og er desperat etter å finne den rette.

Reisen går først til Venezia, der vi vandrer langs kanalene og over broene, videre til Firenze med sine praktfulle bygninger og så til Amalfikysten, der den lille byen Ravello ligger, høyt oppe, omgitt av bugnede sitrontrær og duft av urter. Som ung jobbet Poppy i Ufizzigalleriet i Firenze, og vi følger henne gjennom de store salene med imponerende kunst. Her møter vi Toscana på sitt beste. 
Historien til Poppy og søsteren Rosa er full av hemmeligheter, noe som har preget familien i mange år. Her møter vi sterke og stae kvinner. Manipulasjon og dominans er vanlig, noe som fører fører til sjalusi og kjærlighetssorg. Men først og fremst handler det om å alltid ha tro på seg sjøl, ikke gi opp.

En spennende roman med tilbakeblikk på italienernes utvandring til USA i en vanskelig tid på 1900-tallet. Jeg har tidigere lest " En liste for livet" av forfatteren, en bok jeg likte godt. Spielman skriver om ønsket om å finne seg sjøl og meningen med livet, ispedd kjærlighet og vakre beskrivelser av natur, land og folk.

Cappelen Damm
2020
367 sider
Oversatt av Kaja Rindal Bakkejord
Lest som eBokBib

4 kommentarer:

 1. Denne har jeg liggende, glemte å avbestille den i Bestselgerklubben i tide. Men jeg vil gjerne lese den, som deg er jeg Italiafrelst og kan godt lese slike romaner når de har handling fra Italia.
  Fortsatt god påske.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tåler mye kjærlighet og romantikk fra Italia! God påske til deg også!

   Slett
 2. Jeg har også et stort hjerte for Italia, og er lei meg for at det nok blir en stund til mitt neste besøk. Ser HBO-serien til Elena Ferrante om dagen, så jeg er i Napoli på et vis :)
  Det er lenge mellom hver gang jeg leser denne type roman, men omtalen din frister, så jeg gikk så langt som til å se om eBokBib far på lag (noe den ikke var..)

  SvarSlett
 3. Jeg har aldri vært i Italia, så det er en stor drøm :-)
  Det hørtes ut som en veldig fin bok, selv om den ikke er helt min stil så fikk jeg lyst til å lese den.
  Ha en riktig fin påskehelg!

  SvarSlett