søndag 12. april 2020

Vidar Linstad: Fra vugge til grav (Dikt)


Forlaget sier: En samling dikt om levd liv og følelser knyttet til familierelasjoner. Noen av tekstene er dype og personlige, og de beskriver sorg etter tap av kjære. Forfatter Vidar Linstad fanger både de lyse og lykkelige og de mer mørke og tunge tankene som ofte følger av livsendrende hendelser.

Fikk lyst til å lese dikt nå midt i påsken. Jeg plukker ofte fram debutanter når jeg leter etter dikt, og fant denne på eBokBib. Lovende, utfra forlagets omtale.

Fire kapitler, med dikt fra ulike perioder i livet.  Alt fra om det nyfødte barnet, om alder , aldring. 

En liten smakebit:
Tiden går og vi følger med.
Alderen kommer en time om gangen.
Timene går, blir til dager og år.
Utrolig er det hvor fort tida går.

Det handler om sorg, tårer og det å sitte ved sin gamle mors dødsleie, Om minner. Om måneskinn og stjernevrimmel. Depresjon og levd liv. Ja, her ligger mye tankevekkende og gode intensjoner. Bare så synd at diktene ikke klarer å fenge meg, de blir så alt for naive og enkle. Gode forsøk på å bruke rim holder ikke. Jeg er ingen diktanalytiker, men her måtte jeg gi pass. Det ble slik at jeg ikke klarte å ta innover meg innholdet. Beklagelig. 

Lyrikkforlaget
2020
62 sider
Bokmål
Lest som eBokBib.

2 kommentarer:

  1. Har nettopp lest denne selv og sitter igjen med samme opplevelse som deg. Selv om noen av diktene var fine var det ikke nok til at jeg lot meg berøre av dem.

    SvarSlett
    Svar
    1. Skuffende, for tema og innhold krever noe mer. Føler meg litt slem når jeg gir så dårlig tilbakemelding, men en skal jo være ærlig!

      Slett