torsdag 16. april 2020

Monika Steinholm: Vi var en gang (Barn - unge)

Vi var en gang - 
      Monika Steinholm

Sofie og Saga har vært venninner siden de var små. De hang alltid sammen.  Men etter en hendelse for tre år siden har de ikke hatt kontakt. De går nå siste året på videregående.
Saga bor sammen med faren sin, moren forlot dem for flere år siden. Men nå er faren syk, og Sara må stelle for han. Samtidig har hun tatt på seg å stelle dyrene på gården til naboen, da han er på ferie.  Hun stikker seg ut både i væremåte og klesvei , og går mest alene.

Sofie bor sammen med familien, de har god råd, og er godt sammenspleiset. Moren er sterk og bestemt, og dominerer når det gjelder klærne Sofie bruker, og hun planlegger at Sofie skal studere medisin når hun er ferdig med videregående. Sofie er forelsket i en gutt på skolen og har en ny bestevenninne. Men hun savner vennskapet til Saga.

En engasjerende historie om unge jenter i en brytningstid, Hva var det som gjorde at de to venninnen ble splittet?  Det er ikke lett å stå opp for egne meninger og holdninger når en er ung og usikker. Og forelskelser er ikke bare enkelt å forholde seg til.
Her er mange tema samlet i en liten roman. 

En barn og ungdomsbok som passer fra 13- 14. årsalderen. 



Vigmostad Bjørke
2019
238 sider
Lest som eBokBIb

3 kommentarer:

  1. Hva var det som gjorde at de to venninnene ble splittet? artig spørsmål, siden jeg akkurat avsluttet HBO serien til Elena Ferrante, og det er jo det store spørsmålet også der :)

    SvarSlett
  2. Den hørtes fin ut. Det er godt å lese ungdomsromaner innimellom. Jeg har gjort altfor lite av det i det siste.

    SvarSlett