søndag 12. juli 2020

Claire Kendal: Jeg vet hvor du er (Thriller)



Clarissa Bourne er 38 år, singel etter bruddet med Henry, en gift mann hun har hatt et lenger forhold til. En kveld, ute sammen med gode venner, gjør hun sitt livs største feiltakelse; hun tar imot et glass vin fra en kollega på universitetet, der hun jobber, og blir deretter utpå kvelden voldtatt. Han sørger for å kvitte seg med alle bevis. 

Etter dette har Rafe vært fullstendig besatt av henne, han er overalt der Clarissa befinner seg. Han er alltid et eller annet sted like ved, han sender beskjeder på telefonen, gir henne gaver. Hun avviser ham så godt hun kan, og blir etter hvert skremt over situasjonen som blir mer og mer ubehagelig.

Hun blir innkalt som jurymedlem i en rettsak der en kvinne er blitt mishandlet og voldtatt. Clarissa ser at hun kan slippe unna Rafe en tid, da hun velger å ta drosje til og fra rettssalen hver dag.  
" To hele uker i rettssalens trygge favn. To uker borte fra jobben, borte fra ham."
Men hun tar feil. 
 
I rettsaken kjenner Clarissa igjen mye fra sin situasjon, og hun ser etter hvert at hvis hun skal kunne bevise at Rafe er en stalker og voldtektsmann, må hun skaffe bevismateriale. Hun begynner å skrive dagbok, og samler alt hun får tilsendt fra Rafe, 
I juryen sitter også Robert, en staut brannmann.  De blir gode venner og møtes noen ganger utenom rettsalen, noe som gir katastrofale følger.

Romanen er skrevet i jeg-form, så det er Clarissas tanker og følelser vi opplever. Det gjør den ekstra klaustrofobisk og skremmende. En thriller som får deg til å fryse nedover ryggen, og ikke gir deg ro før siste side er lest. 


Bazar forlag
2016
351 sider
Oversatt fra engelsk av Bente Rannveig Hansen
Lest som BookBites

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar