lørdag 18. juli 2020

Espen Skjerven: Slakt (Krim)


Jeg har sittet alene på min gullbryllupsdag, (den andre halvparten av brudeparet er på reise), og lest denne superspennende krimmen fra debutanten Espen Skjerven. Ingen dårlig dag!

H er møter vi politibetjent Tom Grayson, tidigere fallskjermjeger og aktiv i Delta. Han sitter som hovedetterforsker i rettssalen der investor Erik Hoff er tiltalt for dobbeltdap . Hoff blir dømt, med Grayson karer ikke å så seg til ro med dommen, og begynner å etterøkte saken videre. Han får god hjelp til dette av kollegaen Dagny Stokke. 

Nå skjer mye, og grove forbrytelser blir avdekket. Tom Graysons søster, som sitter i rullestol etter en bilulykke der Tom var sjåfør, og moren, som fremdeles dømmer han for dette, blir også rammet under etterforskningen. (Kanskje et tema som snart er oppbrukt i krimlitteraturen i det siste?)

Dette er en skikkelig spenningskrim, der tempoet er høyt hele veien. Det skjer mye stygt, og vi blir kjent med menneskehandel, grov rasisme mot etniske folkegrupper, organhandel, barneporno og barnemishandling på sitt verste, og alt under en norrøn fane. 

Jeg kjenner at jeg må unngå ta innholdet innover meg, da det er grovt, utspekulert og stygt det som skjer. Og det verste er at det skjer i virkeligheten, noe forfatteren stiller spørsmål om i etterordet:  "Kunne dette skje i virkeligheten, og gjør samfunnet nok for å forhindre denne typen kriminalitet?" 

Forfatteren er jurist og jobber som dommer i Jæren Tingrett. Hans erfaringer fra rettsalen spiller en stor rolle i boka, og er avgjørende for de siste vurderingene som Tom og Dagny må ta til slutt. 

En flott debut, og da er det bare å vente på flere bøker fra Skjerven.


Pitch forlag
2020
489 sider
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Så gøy å se at du likte boken så godt. Jeg er godt utrustet med bøker både på Kindle og iPad, når jeg drar på tur, men gubben er det ikke. Han leser Slakt på Kindelen min, og er begeistret, nå gleder jeg meg virkelig til å få kloa i den igjen. God sommer Åslaug!

    SvarSlett