søndag 4. oktober 2020

Sven G. Simonsen: Risiko (Finansthriller)

Risiko av Sven G. Simonsen (Innbundet)

Fra forlaget: "Liv Eriksson er psykolog og har arbeidet i noen av verdens tøffeste konfliktområder, men når kjæresten Olav faller i døden mens de er på klatreferie i Thailand, bryter hun sammen og isolerer seg. På nettet ligger en film som viser fallet. Noen der ute vet hva som egentlig skjedde da han døde. Olav var spesialetterforsker i Økokrim og hadde hemmeligheter som verken hun eller hans kolleger visste om. Kjente hun ham egentlig?" 

Liv Eriksson er utdannet psykolog, fra Nordland. Hun har tidligere vært internasjonal hjelpearbeider og drev med fjellklatring, sammen med kjæresten Olav  i fritida. Da Olav omkommer  etter et fall, er Liv sikker på at dette ikke var et uhell. Hun finner ut at ulykken ble filmet, og dra til München for å treffe fotografen. Hun  kommer over noen filer på Olavs datamaskin som tydeligvis inneholder svært sensitive og merkelige opplysninger, og involverer en venn for å finne ut hva dette er. Alt tyder på at Olav jobbet med noe som ikke burde komme for dagen.

Jakten på sannheten fører henne til Tyskland og senere Kypros og Beirut. Og mye tyder på at hun burde holde seg unna, da hun etter hvert kommer i livsfare. Noen ønsker ikke at det skal "rotes" i dataverdenens intrikate operasjoner, som viser seg å ha spektakulære dimensjoner.

Liv er en svært tøff og pågående kvinne, med empati og mykhet i tillegg. En liten bihistorie om den unge venninnen til Liv, Jana, og bejentskapet med broren, som Liv har et godt og nært forhold til, gir historien et interessant tilskudd som jeg liker.  


En noe treg start gjør at jeg falt litt av lasset, men det tok seg raskt opp, og det ble en utrolig forrykende avslutning av romanen.  Anbefales!




Press forlag
2020
392 sider
Lånt på biblioteket

2 kommentarer:

  1. Dette var en høydare for meg i sommer, gøy at du har lest og likt :)

    SvarSlett
  2. Jeg likte også denne veldig godt.:) Artig at du også likte den.

    SvarSlett