onsdag 24. februar 2021

Ingar Johnsrud: Gudmoren (Krim)

 


"Alt hun ønsket seg, var et helt vanlig liv. Alt hun fikk, var hevn. Det henger en mann fra en bjelke i ei koie i nærheten av ei nedlagt gullgruve. Den døde heter Ringo, og det har gått tjuefem år siden datteren hans, Stella, sverget at hun aldri ville se ham igjen. Stella må reise den lange veien hjem for å begrave mannen hun foraktet."

Stella er nettopp løslatt etter et par år bak murene. Hun var dømt for besittelse av narkotika, og vet at hun vil bli krevd for pengene hun satt inne med ved fengslingen. Ingen "kjære mor" innenfor dette miljøet. Nå er hun på vei til begravelsen av sin far, alkoholikeren og bråkmakeren  Ringo, som nettopp har hengte seg i vestlandsbygda Vike. Men han har etterlatt seg en arv, som Stella trenger når hun skal betale narkohaiene gjelda si. 

I Vike møter hun igjen de hun forlot som attenåring, og ikke ønsket å møte igjen. Gudmoren, den rike godseieren Esther Wiike, og sønnen Salomon, som hun svermet sammen i sin ungdom. Presten Gudbrand, lensmannen Leif, og den nye lensmannsbetjenten Tobias.  Venninnen Diana dukker også opp. Et allsidig persongalleri som får betydning for letingen etter farens arv, noe som avslører gamle hemmeligheter. Bygda er tilsynelatende som før, men under overflata lurer overraskelser. 

Jeg klarte ikke helt å bli engasjert i denne historien, sjøl om den ble spennende etter hvert. Forfatteren skriver godt, og språket flyter lett. Men ikke helt min krim, kjenner jeg. 

bjornebok,tinesundal,ibokhylla har lest boka og likte den bedre enn meg.

Aschehoug
2020
337 sider
Lånt på biblioteket

3 kommentarer:

  1. Takk for lenke Åslaug, synd boken ikke traff helt :)

    SvarSlett
  2. Denne likte jeg godt som hans andre bøker 😃

    SvarSlett
  3. Har denne på vent, i bunken som er lett synlig.:)

    SvarSlett