lørdag 27. februar 2021

Oppsummering februar 2021

Februar startet med isende kulde, blå himmel og sol, dag etter dag. Trass i en vanskelig tid, klarte jeg å komme meg ut i det vakre været hver dag.  Nå mot slutten av måneden har mildværet tatt over, og det har vært isete og glatt, men vårlig! Nå føler jeg at det har vært nok vinter, men vet at det kan komme både snø og kulde enda. Bøkene har vært gode å ha i februar, som alltid. Og nå har vi kommet godt  med bokbloggerprisen! Skal bli fint å gjenlese og lese et par bøker jeg ikke hadde på min nomineringsliste. (Oppdaget at jeg hadde lest for lite ungdomsbøker dette året.).  

 Norske bøker

Ingebjørg Berg Dahl: Rasende binne 2020 (Roman)

Torborg Nerdreaas: De varme hendene 1952 (Roman - Bokhyllelesing februar)

Jan-Erik Vik: En grav å gå til 2020 (Krim)

Tove Nilsen: Den eneste broren 2020 (Roman)

Lars Mytting: Hekneveven 2020 (Roman)

Alf Walgermo: Bibelens kvinner 2020 (Sakprosa)

Svein Nyhus: Steder å tisse. 2021 (Billedbok for små barn)

Ingar Johnsrud: Gudmoren 2020 (Krim) 


Utenlandske bøker:

Romy Hausmann: Elskede barn 2021 (Svensk krim)

Alex Schulman: Overleverne 2021 (Tysk roman)

Åsa Linderborg: Året med tretten måneder 2020 (Svensk sakprosa. Dagbok )

Johanna Mo: Nattsangeren 2020 (Svensk krim)

Monica Fagerholm: Hvem drepte Bambi? 2021 (Svensk roman)


Andre kulturelle aktiviteter:  

Alt for lite av slike, mest på grunn av koronaen.

Mn glad for at jeg fikk med meg Peer Gynt med Riksteateret. i Oppdal kulturhus. Utsatt forestilling. Baasmo Christiansen som Peer Gynt. En stor opplevelse. 

Fortsetter å se TV-serier nå og da. Har akkurat avsluttet 1.sesong av Daughter from another mother" på Netflix, og begynt å på "High Seas" på samme kanal.  Ser "Lykkvika" på Viaplay, og "Fortell meg hvem eg er" på NRK . Gleder meg til 2.sesong av Exit, som kommer første uka i mars. 

Og så har jeg fulgt  VM i skiskyting, der barnebarnet til en god venninne tok medalje etter medalje. (Sturla Holm Lægreid.) Hyler litt ekstra når det er kjentfolk.6 kommentarer:

 1. Ja,det er virkelig godt at det er mildere, selv om det har vært vakkert med alle soldagene i vinterkulden. Godt at du har kommet deg ut likevel, det har ikke jeg hver dag.

  Har lest Rasende binne og Nattsangeren av disse, men har noen av de andre på leseplanen min.

  Ønsker deg en fin mars Åslaug:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mars starte med regn, noe som er helt greit. Men nå vil jeg bare tenke positivt. Det vil si jeg vil bli ferdig med koronaen snarest mulig, håpe at så mange som mulig blir vaksinert i løpet av mars, og at jeg kan komme til Trondheim å begynne å treffe folk igjen! (Har jo familien, men andre folk!) Bare et lite hjertesukk!

   Slett
 2. Så kult at du kjenner bestemoren til Sturla Holm Lægreid!Han gjorde det helt fantastisk i VM og før det også. Har lest Rasende binne, Nattsangeren og Overleverne. Bambi boken avbrøt jeg og vet ikke om jeg plukker opp igjen.

  Kanskje jeg må sjekke ut Fortell meg hvem jeg er,tittelen hørtest interessant ut. Har nettopp sett ferdig ukjent arving fra både Sverige,Danmark og den norske versjonen. Veldig mange interessante historier og skjebner der ute.

  Ha en fin mars måned, Åslaug 🙂

  SvarSlett
  Svar
  1. Apropos serier. Har nettopp sett noen episoder av High Seas på Netflix, og blir mer og mer irritert over dårlig skuespill og intriger som hoper seg opp. Men det er litt spenning også, så jeg fortsetter å se.
   Ellers har jeg forhåpninger om bedring i pestsituasjonen, og muligheter til å bli mer sosial igjen. Nå tærer det på! Kos deg med masse bøker i mars, Beathe!

   Slett
 3. Helt enig med deg, det skal bli godt med vår, og forhåpentlig vis litt færre koronarestriksjoner. Godt å høre at du har det etter forholdene bra, du ha jammen meg fått lest en god del.
  Jeg har lest 8 av dine bøker denne måneden, så i februar var vi samstemt. Takk for supert tips om Nedreaas, den var grei å få med seg.
  Lykke til med lesemars Åslaug!

  SvarSlett
 4. Så fint at du kastet deg over Nedreaas, og at du har begynt å lese i bibelen. Har kommentert noe om det til deg tidligere. Masse interessante eventyrhistorier i GT, så det er ikke det dummeste. Ellers må jeg si at nå er det våren jeg venter på. Nok vinter! Lykke til med en fin lesemåned!

  SvarSlett