fredag 2. juli 2021

Mark Lamprell: Veien til Roma (Sommerroman)


 

En lettlest sommerroman der vi vandrer i Romas gater og blant Romas kjente severdigheter. 

Vi følger tre par som opplever eventyret i byen, mens en fortellestemme gir oss historiske innspill og opplysninger om byen underveis.

Alice studerer kunst , og er kommet til byen for å oppleve atmosfæren og litt spenning, mens hun venter på at kjæresten Daniel skal komme til Firenze, der de har planlagt å forlove seg. 

Meg og Alec, et middeladrende par som er lei av hele samlivet, og tenker at Roma kan gi dem nye amorøse stunder. Meg har dessuten funnet en  fantastisk flis til stuegulvet i den flotte boligen de pusser opp, og denne er i Roma. 

Constance er nettopp blitt enke, og vil spre asken etter Henry på en bro i Roma, etter hans ønske. Hun har med Henrys søster, Lizzie. Constance holder noe skjult for Lizzie, noe som skjedde i byen den gangen hun og Henry giftet seg der. 

Gjennom mange forviklinger og hendelser, veves livsskjebner og historie til de tre parene inn i hverandre. En livsglad, lettlest, men noe forutsigbar roman fra den evige stad, Roma. De historiske innslaga fra fortelleren hever romanen, slik at interessen holder seg hele tiden. 

Tenker at dette kunne bli en sjarmerende film.Font forlag
2016
218 sider
Oversatt av Lene Stokseth
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar