tirsdag 3. august 2021

Emilie Schepp: Ni liv (Svensk krim)Jana Berzelius - den dyktige statsadvokaten med en fortid som ingen må finne ut om. En tidlig aprilmorgen spres en film med en ung mann på YouTube. Han er mishandlet og har eksplosiver festet på kroppen. Politiet forstår at dette er seriøst, men de rekker ikke å identifisere stedet han er på, før bomben eksploderer. Det er det fjerde medlemmet av det kriminelle nettverket Komados som er drept på kort tid. Men er det samme gjerningsmann som står bak de fire drapene? Kriminalbetjent Mia Bolander får hjelp av den nye etterforskeren Patrik Wiking til å løse saken. Problemet er at ingen vil snakke med dem. Ingen har hørt noe, ingen har sett noe. Når Jana Berzelius blir med i etterforskningen, innser hun at saken har direkte koblinger til henne selv. "

Jana har alktid vært opptatt av å finne sannheten. Men med egen fortid som ingen kjenner,  lever hun hele tiden med noe som må skjules. Ingen må  kjenne til hennes egen sannhet. Det er dette som gjør romanen om Jana så spennende. Vi lever med hennes personlige problemer, og jeg vet ikke helt om jeg vil støtte henne, eller påvirke henne til å åpne opp. 

Nå er det gjengkriminalitet retter søkelyset mot. Vi møter familiemedlemmer som lever under tøft press, styrt av brutale kriminale. Dette skriver Schepp om på en gripende og intens måte som gjør at du ikke kan slippe boka. Og her er det noe mer på vent, så jeg gleder meg med stor spenning fram til neste bok. 

bokbloggberit har lest og omtalt boka.

Gyldendal
2021
381 sider
Oversatt av Kari Bolstad
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Ja, sant denne serien er spennende? Gøy at du har lest denne, jeg likte den veldig godt :)

    SvarSlett