onsdag 4. august 2021

C.J.Tudor: De andre (Britisk krim)

 "Han kjører hjemover, blir liggende bak en rusten gammel bil. Så oppdager han et lite ansikt i bakvinduet. Munnen mimer ordet pappa. Det er hans fem år gamle datter, Izzy. Gabe ser henne aldri igjen.
Tre år senere kjører han dag og natt opp og ned motorveien på leting etter bilen som forsvant med datteren hans. Håpet om å finne henne igjen nekter han å gi opp, selv om alle andre mener at hun må være død.
Fran og datteren hennes, Alice, tilbakelegger også noen kilometer på motorveien. Men ikke på leting. På flukt. Prøver å ligge et steg foran de som vil dem vondt."


Dette ble virkelig en spennende thriller med mange ingredienser. Vi møter ulike og i utgangspunktet vanlige mennesker som mer eller mindre havnet i uføre av ulike grunner. En ubetenkt handling i Gabes ungdom har styrt livet hans.  Fran har opplevd noe som gjør at hun kjenner til sannheten om Izzyz forsvinning. Gabe har møtt en kvinne, Kate, som er servitør på en av de faste kafeene han oppsøker på leting etter datteren, og det viser seg at hun blir en viktig brikke i letingen etter Izzy.  Ikke alt skjer etter oppskriften, da De andre dukker opp. Hvem er De andre? 

Jeg liker måten Tudor skriver på. Her er mange tråder som skal nøstes opp, og innfløkte og sammensatte er de. Spenningen er der fra første side, slik som de har vært i de to andre bøkene hennes. Og det er ikke fritt for litt uhygge og mystikk. En lettlest og fengende bok jeg anbefaler å lese for de som liker en litt annerledes spenningsroman. Togturen fra Lillehammer til Trondheim gikk som en lek med hjelp av denne thrilleren!


Cappelen Damm
2021
333 sider
Oversatt av Guro Dimmen
Lånt på biblioteket

1 kommentar: