torsdag 4. november 2021

Sara Paborn: Tistelhonning (Roman)


Ebba Lindqvist har vært suksessfull samlivscoach, bestselgende forfatter og populær talkshowvert. Men da hun gjennomgår en offentlig skilsmisse, er det ingen som vil ha rådene hennes lenger. Desperat etter penger går hun i gang med en reportasje om lykken bak langvarige ekteskap. Hun reiser ut av byen for å intervjue Veronica Mörk, en eldre kvinne som tilsynelatende har vært lykkelig gift i over 60 år. Møtet med Veronica går ikke helt som planlagt, for den eldre kvinnen kan ikke glemme sin store kjærlighet. Samtalen åpner døren til et bortgjemt minne, til sommeren 1955 og til en ung og svimlende forelskelse."

Ebba finner i møtet med den aldrende kvinnen igjen sitt eget liv, og etter hvert må hun endre fokus på hva som blir det viktigste i intervjuet med Veronica. 

Dette er en koselig og interessant fortelling om livsvalg og lengsler, tap og nyvunnen kjærlighet . Mye romantikk, og påminning om hva som skal til for å leve et godt liv, trass i at en må gi avkall på noe. Her er både humor og vemod, og tårene spretter av begge deler. Koseroman, noe som passet meg bra nå. Gyldendal
2020
346 sider
Oversatt av Bodil Engen
Lånt på biblioteket

2 kommentarer:

  1. Koseromaner må man ha innimellom, denne høres fin ut :)

    SvarSlett
  2. Enig med Tine, jeg liker også koseromaner av og til. :)

    SvarSlett