søndag 31. juli 2022

Mikaela Bley: Død for deg (Krim) 2022


 "Caroline er den blonde overklassejenta fra Stockholm som har blitt hyllet som skuespiller. Hun gifter seg med sitt livs kjærlighet Gustav, en suksessrik entreprenør som har vokst opp under svært enkle kår. Nå har de alt: Penger, familie, lykke, stort sosialt nettverk og et drømmeliv på sosiale medier. Men hva skjer om de blir fratatt alt? En varm sommerdag forsvinner gravide Caroline og deres to små døtre sporløst fra familiens eksklusive strandvilla i Malmø."

Jeg har tidlgere lest Jenter uten navn av Bley, en bok jeg ikke ga særlig bra omtale av på bloggen min. Derfor har boka ligget lenge i ventehylla mi, men i morges ble den åpnet. Og jeg har virkelig satt pris på grått og vått vær, for denne romanen fenget meg virkelig. 

Henrik Hedin, som har vært fotballspiller med stor internasjonal karriere, kjent som The Killer, har vendt tilbake til Malmø som politietterforsker.  Her skal ha arbeide sammen med Leia Kaplan, en vakker kvinne han har møtt før. letingen etter den forsvunnede moren og de to barna blir ingen lett sak, Men så blir Caroline noen dager senere funnet, hardt medtatt,. Barna er det ikke spor etter. Her er det mange innfløkte familieforhold som skal etterforskes, og det viser seg at ekteparet Caroline og Gustav ikke er fri for hemmeligheter overfor hverandre. 

Jeg ble hekta på handlingen, og la ikke boka fra meg før siste side var lest. Men må innrømme at jeg har samme innvending til denne krimromanen som til mange andre, den er for lang, og da blir det lett kjedelige perioder. Det som redder denne fra kjedsomhet er den fine oppbyggingen av kapitler, der vi hele tiden veksler mellom å lese om saka sett fra Caroline og Gustav sitt perspektiv.   



Cappelen Damm
2022
461 sider
Oversatt av Cecilie Winger
Leseeksemplar fra forlaget

1 kommentar:

  1. Svensk krim skal være bra, men det er sjeldent jeg tar meg tid til å lese dem :)

    SvarSlett