søndag 15. oktober 2023

Karin Fossum: Farvel Farah Diba Krim 2023

 


Omtale

"Farvel, Farah Diba er en aktuell og gripende historie om mennesker som lever i stor smerte.

I Fossums ferske kriminalroman kommer en mann farende inn på politihuset, han halter og roper at datteren hans er borte. Hun er snart 6 år. Etterforsker Eddie Feber har selv en datter på samme alder.

Kandis forsvant midt på dagen. Hun hadde blå kjole og hårsløyfe, joggesko og det mørke håret samlet i en lang flette. Pappa Alfie René er en plaget mann, synlig preget av en tidligere motorsykkelulykke og oppslukt av fortvilelse over datterens forsvinning. Mamma Fayroz Mohaved er død av kreft.

En jente er blitt observert på lageret i en Joker-butikk og i en blå kassebil ved en bensinstasjon, nær skogområdet Natvig. Er Kandis bortført av en overgriper? Er den lille jenta i den vakre kjolen tatt med langt inn i den mørke skogen?

Etter hvert som dagene går, blir håpet om å finne jenta i live til et desperat og kanskje urealistisk ønske."

Karin Fossum blir aldri feil. Jeg elsker bøkene hennes. Her ligger mye menneskekunnskap og psykologisk innsikt, og ikke minst har hun en evne til å skrive slik at leseren alltid blir revet med, side etter side. At den lille jenta Kandis er fortelleren er et grep som jeg likte godt. Det er bare en ting å si: Les boka! Karin Fossum har enda en gang gitt meg gode leseopplevelser, med spenning og sårhet, en herlig kombinasjon.



Cappelen Damm
2023
315 sider
Lånt på biblioteket

2 kommentarer:

  1. Her er vi helt enig Åslaug, denne likte jeg godt også. Har nettopp lyttet til en annen av Fossums bøker De gales hus fra 2010, og jeg vil påstå at hun er som en god vin, bedre og bedre med årene.
    Håper du har hatt en fin helg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for at du kommenterer. Vi liker stort sett de samme bøkene sjøl om vi leser mye ulikt. Da står november for døra, ønsker deg en fin måned med og uten bøker!

      Slett