lørdag 31. mars 2012

Patrick Redmond: ØnskespilletDette er en skikkelig thriller. Ble nok årets påskekrim for meg, for neste bok må være en koselig fortelling uten ondskap. Handlingen er lagt til en kostskole i England, der det har skjedd ting som kaster en mørk skygge over livet på skolen. En ung gutt begår selvmord, noe ingen forstår bakgrunnen for. Bokas hovedperson Jonathan var en venn av gutten, og føler seg nå alene mot de tøffe bøllene på skolen. Jonathan og kameraten Nicholas er ikke fra den øvre middelklassen, og er hoggestabber i klassen. Men så velger plutselig den tøffeste og sterkeste gutten, Richard, Jonathan som venn, og Jonathan tror han nå er trygg.  Men det skal vise seg at det er nå ondskapen tar overhånd.

Jeg klarte ikke å legge fra meg boka, da den var utrolig spennende. Av en eller annen grunn fikk jeg assosiasjoner til Jan Guillous bok "Ondskan" , som jeg leste for mange år siden. Uhemmet råskap ligger bak handlingene i begge bøkene. Uhyggelig og trist lesning. Men trass i dette vil jeg anbefale boka, da den som sagt er drivende spennende.

Skulle jeg nevne noe som trekker inntrykket av boka ned, er det slutten, der den blir litt for paranormal for meg. Bruk av åndebrett og overtro er nok sikkert ikke fremmed i kostskolemiljøet, men at det får slike konsekvenser som i denne boka ligger nok mer på det psykologiske plan.
Forfatteren har forøvrig gått på engelsk kostskole sjøl, og kjenner nok til hvordan barn kan påvirkes til å være med på de utroligste aktiviteter, ikke minst for å tekkes de "sterke" og tøffe i klassen.


1 kommentar:

  1. Fin anmeldelse:) Har ikke hørt om hverken bok eller forfatter før. Boken høres ut som noe for meg, så den noterte jeg ned. Takk for tips:) Ha en fin lørdag:)

    SvarSlett