onsdag 28. mars 2012

Vanessa Diffenbauch: Blomstenes hemmelige språkBoka handler om Victoria, som ble forlatt av sin mor ved fødselen, og har bodd i uttallige fosterhjem. Så kommer hun til Elisabeth, en taus, ulykkelig dame, men med store kunnskaper om blomster og viktoriansk blomsterspråk. Victoria har aldri opplevd kjærlighet, og forventer å bli avvist, som vanlig. Hun er ikke et enkelt barn, og gjør egentlig alt for å ikke bli en god datter for Elisabeth. Hun gjør på sin måte opprør, forlater henne og blir sendt til en institusjon igjen.
Som attenåring må hun skaffe seg et arbeid. Hun møter Renata, som ser hvilke evner hun har med blomster, og ansetter henne i sin blomsterforretning. Victorias blomstersammensetninger forandrer livet til mange mennesker, men sine egne problemer klarer hun ikke å løse.
Hun møter en gutt som også kan blomstenes språk, men har hun evnen til å elske og til å stole på noen?

Dette er en sterk og vakker skildring av et ødelagt barnesinn, hennes kamp for å komme videre og komme over sin vanskelige barndom. Forfatteren veksler mellom å fortelle i fortid og nåtid, og vi blir etterhvert kjent med den folkeskye jenta som søker etter kjærlighet og omsorg.

Og det er en vakker innføring i blomstenes hemmelige språk. Hele Victorias blomsterleksikon ligger som vedlegg bak i boka.

1 kommentar:

  1. Kjempefin omtale av boken:) Har denne i liggende i bokhyllen og jeg gleder meg til å lese den, spesielt når den har fått så mye skryt:) Ha en fin dag:)

    SvarSlett