onsdag 30. mai 2012

Marina Fiorato: Fruen av SaronnoSimonetta di Saronno er en vakker adelskvinne, gift med Lorenzo. Han faller i krigen, og hun finner ut at ikke bare mannen men hele formuen er forsvunnet. Hun må selge alle verdier, men dette holder ikke til å redde godset. En jøde, Mandarota, tilbyr sin hjelp, og dette fører til at Simonetta klarer å utvikler  en drikk av mandler, da mandeltrær er det eneste som står igjen på godset. Dette redder den økonomiske situasjonen.

Bernardino Luini, elev av Leonardo da Vinci, får i oppdrag å male religiøse motiver i en landsbykirke i Lombardia.. Han blir trollbundet av Simonetta og vil ha henne som modell for sine fresker i kirken. De to blir forelsket, men hindringer dukker opp og Bernardo må flykte bort fra Lombardia. Parallellt i historien leser vi om en ung mann som blir funnet i skogen og tatt vare på av to kvinner. Han har mistet hukommelsen og er stum.

Dette er en spennende og romantisk  kjærlighetshistorie. Jeg likte den godt, særlig fordi  Bernadino Luini virkelig var elev av Leonardo da Vinci, og har malt mange bilder og fresker som står i italienske kirker. Liker alltid at det er noe virkelignært i bøkene. Boka tar også for seg litt historie om hvordan jødene allerede på 1500-tallet ble uglesett, og diskriminert..

Lettlest, avslappende og hyggelig lesning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar