søndag 18. november 2012

Rønnaug Kleiva: Armenia, Albania, ArgentinaNy søndag og ny smakebit fra en bok vi leser, noe bloggeren Mari med "Flukten fra virkeligheten" har satt igang, og som ser ut til blir mer og mer populært.
Min smakebit kommer fra boka "Armenia, Albania, Argentina":


Dette er en annerledes roman om det å reise. Rønnaug reiser alene fra land til land, og gjerne utenom allfarvei der turistene er. Hun blir kjent med nye mennesker og kommer tett innpå folk. Hun har tydeligvis reist til de samme stedene tidligere, da hun møter igjen tidligere elskere. Romanen er ikke bare en reiseskildring, den  handler like mye om levd liv og  om ettertanke.

Her er en liten smakebit fra s.30: 
"Eg vaknar om morgonen og er litt desorientert. Alt verkar normalt. Tinga mine ser ut til å vere der. Døra er låst. Eg finn fotoapparatet og tar eit biletet frå vindauget, slik eg plar gjere første gongen eg søv på ein ny stad."

Og dette fra s.32.
" Kvifor reiser du? spurde museumsvakta på Folkemordmuseet i Jerevan meg for nokre dagar sidan. Dotter mi har reist til Moskva fordi ho ikkje får arbeid her. Men du, kvifor reiser du? "

13 kommentarer:

 1. Ja, varför reser man? En konstig fråga. Jag hoppas Rønnaug hade ett bra svar :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg reiser for å komme ut og se noe av verden! Og for å komme bort fra hverdagen.

   Slett
 2. Tusen takk for smakebiten. Jeg er veldig glad i å lese historier om reiser, så dette er en bok jeg kunne tenke meg å lese.

  SvarSlett
 3. Denne boken har jeg hørt om, positivt omtalt, og kan godt tenke meg å lese den. Takk for smakebit :)

  SvarSlett
 4. Tack för smakebiten. Man kan ju faktiskt fundera lite varför man reser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er vel en slags nomader? Komme seg ut!

   Slett
 5. Tack för smakbiten! Har den noterad sen förut, den verkar intressant.

  SvarSlett
 6. Denne boken snakket Anita så varmt om og den står høyt på min noe lange ønskeliste, denne skal jeg ha meg en vakker dag. Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
 7. herlig smakebiter :) en bok eg har veldig lyst å lese :)

  SvarSlett
 8. Ja, denne likte jeg godt. Spent på hva du synes.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har lest den ferdig, og syns det var en god reisebok. Her er det så mye mer enn beskrivelse av de stedene som forfatteren besøker, sjøl om de i seg sjøl er veldig fine. Men den opplevelsen hun har av å se tilbake til barndom og oppvekst i hjemlandet, og den erkjennelsen hun har av at åra går, er svært godt beslrevet. God bok!

   Slett
 9. Slik til hverdags tenker man kanskje ikke på om man reiser TIL eller FRA noe, men det er helt klart en forskjell! Takk for smakebiten!

  SvarSlett
 10. Verkar vara en intressant bok som kan göra att man får sig en funderare. Tack för smakbiten!

  SvarSlett