onsdag 28. november 2012

Susanne Vermeer: Bella Italia

                                                              Bella Italia av Suzanne Vermeer (Innbundet)        

Kjøpte denne boka på flyplassen i Bodø i går, for å ha lesestoff på fly og kystekspress på veien hjem til Smøla. Har aldri hørt noe om forfatteren, og bokas intro på baksida var lovende. Men dette var ikke noe for meg. Vet ikke om den egentlig skulle være en ungdomsbok, uansett har boka et klisjeaktig språk og en utrolig enkel handling. Boka handler om Mari og Petter, som sammen med sin 11årige sønn, drar på ferie til Gardasjøen. Her blir sønnen, Jonas,. vitne til et mord, og "kneblet" til å tie om handlingen. Både Jonas og foreldrene lider under de fæle opplevelsene, og må etter hvert ty til hjelp fra ekspertise ved psykolog. I utgansgpunktet opplegg for en interessant og god thriller, men den falt totalt sammen til å bli lite engasjerende.
Da jeg leste at Vermeer har skrevet 6 bøker i 2012, og ligger på bestselgerlistene i Nederland, må jeg si at det forbauset meg. Men kanskje de fem andre bøkene er bedre?
Beklager å si det, men jeg angret på at jeg kjøpte boka.

4 kommentarer:

  1. Nei,det er ikke alltid at bøkene innfrir, historien slik du forteller virker jo interessant..tror jeg har denne på listen min for jeg leste om den et annet sted som jeg ikke husker akkurat nå. Da får vi satse på at "stryk meg over håret" er litt bedre.
    Så fin bloggen din har blitt:-))

    SvarSlett
  2. Takk for advarselen. Det er forfriskende at noen "sier fra" når en bok ikke holder mål. Håper din neste blir bedre :)

    SvarSlett
  3. Skrev hun 6 bøker i 2012? Må være en slags serieroman dette da??? Men de kan jo også være god og engasjerende ut fra sin genre..

    SvarSlett
  4. Jeg kan heller ikke like bøker med slette historier og dårlig språk. Det synes jeg om "bestselgerbøkene" til Samertin også. Mange elsker den type bøker som kommer på samlebånd fra forfatteren, så noen ganger tror jeg det er meg som er sær.

    SvarSlett