torsdag 3. januar 2013

Gunn - Helen Øye: Elsk meg;avlogget


"Elsk meg; avlogget " er en typisk populærbok. Helena, bokas hovedperson, er skilt, noe som kom uventet og førte til nedtur som varte lenge. Men så bestemmer hun seg for å bruke ulike sjekkesteder på nettet for å finne en ny mann.  Hun  oppretter  den romantiske profilen «Elsk meg», senere den mer røffe «5fatale». Gjennom Mac’en treffer Helena ulike menn, men oppdager fort at de fleste er både løgnaktige og svikefulle. Hun går fra den ene til den andre, uten å finne en ny mann. Etter hvert blir hun hekta på nettsidene, noe hun skjønner går galt av sted. Men hvordan klare å slutte?

Det er ingen tvil om at forfatteren, som er utdannet sosialantropolog og velrenommert trendforsker, kjenner temaet nettdating godt. Hun viser både de positive og negative sidene ved nettdating. Mange ensomme mennesker eller mennesker som ikke orker å gå ut på "sjekkeren" i godt voksen alder, kan treffe fine venner eller livsledsagere, men er en uheldig finnes det kyniske mennesker som bare er ute etter sex og i verste fall penger.

Denne boka ga meg svært lite. Trodde kanskje det ble en humoristisk kosebok, men den ble for lett, rett og slett. Helt greit å lese den, blir for så vidt litt revet med i den hektiske jakten for å finne den rette. Skal jeg være litt positiv, mener jeg at boka kanskje være en advarsel til de som tror at nettdating er en enkel vei fram til den store kjærligheten. Her må det brukes sunt vett!

3 kommentarer:

  1. Interessant. Tema er aktuelt, men boken tynn.. synd.

    SvarSlett
  2. Så synd! Bra at du tar deg tid til å skrive bokanmeldelse, selv om boken ikke er bra. Lykke til med neste!

    SvarSlett
  3. Denne hadde jeg sett frem til, men tror jeg avventer litt nå, synd at den ikke innfrir for som Anita sier så er jo dette et aktuelt tema.

    SvarSlett