søndag 20. januar 2013

"Svar på brev frå Helga"

 

En smakebit på søndag 20.januar. Se flere smakebiter hos Mari på bloggen Flukten fra virkelighetenMin smakebit kommer fra boka " Svar på brev frå Helga" av islendingen Bergsveinn Bergisson. Forfatteren er Dr.art i norønn litteratur og bor nå i Bergen.


Litt fra baksida av boka:" Svar på brev frå Helga er historia om det livet som aldri vart realisert og dei vala me tek. Om den tapte kjærleiken, men også om ein tapt kultur, slik me ser han gjennom auga til sauebonden Bjarne"

Her er ei sitat fra s.6. Bjarne skriv til Helga:
"Snart skal eg ta ut på den store legdegangen, som alle menneske må vera med på, gode Helga. Og soga seier at mennesket freistar å lette på børa før enn dei legg ut på ei slik flytting. Det er i seinaste laget, kan du vita, å skrive dette brevet no då alle er meir eller mindre daude eller senile, men eg rablar no ned dette likevel. Tykjer du det er for ille så kast heile rablet.Orda mine er velmeinte. Eg har aldri vilja deg anna ein godt, det veit du Helga."

Jeg ser fram til å lese boka, har til nå bare smugtittet her og der.

12 kommentarer:

 1. Jeg hadde aldri hørt om Bergsveinn Bergisson før Litteraturhuset fortalte at han skal være med i åpnings programmet. Og så kommer du med ham her... Spent på hva du synes om boken.

  SvarSlett
 2. Det här låter som en annorlunda bok. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten - vackert språk!

  SvarSlett
 4. Denne boken kunne jeg svært gjerne tenkt meg. Tusen takk for smakebiten og ha en fin dag videre:-)

  SvarSlett
 5. Trist tema, men egentlig er det vel slik livet blir for veldig mange. Fin smakebit. Er det en roman? Ble nyskjerrig på denne. Fin søndag til deg.:)

  SvarSlett
 6. Islandsk forfatter, spennende!:) Ble litt nysgjerrig på boken. Håper å få høre mer om den etterhvert:) Takk for smakebiten og ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
 7. Jeg synes omslaget på denne boka er stilig, det svart-hvite og røde sammen, har festet meg ved den tidligere. Islandske forfattere har jeg også sansen for - selv om jeg har lest mest islandsk kriminallitteratur - så kanskje låner jeg denne på biblioteket en gang. Skal følge med og se hva du synes om den etter hvert også.
  Takk for smakebiten, og ha en fin søndag videre. :)

  SvarSlett
 8. En fin smakebit! Det hørtes spennende ut med en bok fra Island. Det er kanskje ikke så ofte jeg leser noe derfra. Når jeg tenker over det er det vel bare Arnaldur Indridason jeg har lest. :-)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 9. Gleder meg til å lese hva du syns om den, jeg har tenkt å lese den jeg også nemlig:) God søndag!

  SvarSlett
 10. Tusen takk for smakebiten! Jeg har ikke lest noen bøker av Islandske forfattere før, så jeg er spent på hva du synes om boken.

  SvarSlett