tirsdag 19. mars 2013

Boken på vent: Toget til Pakistan

BOKEN PÅ VENTDette er en bok vi nå leser i bokklubben vår, der vi er 8 damer som møtes en gang i måneden og diskuterer litteratur. Vi leser samme bok, og har fordelt litt forarbeid slik at noen skriver sammendrag av boka, andre skriver sin personlige mening, mens andre igjen skriver om forfatteren. Jeg må lese den ferdig før torsdag, men har så vidt begynt.

"Året er 1947, og Pakistan har nettopp blitt erklært som egen stat. Mano Majra er en liten lansdby nær grensen, hvor muslimer, sikher og hinduer fram til nå har levd som naboer og venner. Det søvnige landsbylivet blir forstyrret av rykter om sammenstøt mellom muslimer og sikher, og når det en dag kommer et tog med drepte sikher fra Pakistan til den vesle jernbanestasjonen, er heller ikke Mano Majra skjermet fra den blodige konflikten. Er noen i stand til å stagge den eskalerende uroen som truer med å forvandle landsbyen til en slagmark?"

Forfatteren, som er en viktig offentlig person i India, går her i dybden på de vanskelige moralske
spørsmål som enkeltmennesker står overfor i møte med slike grusomheter.


12 kommentarer:

 1. Heftig bok du har liggende på vent. Helt ukjent for meg, men virkelig et tips jeg tar med meg videre :) Tusen takk og ha en strålende dag!

  SvarSlett
 2. Dette virker som en heftig bok du har liggende. Den virker veldig interessant så jeg ser frem til å lese omtalen din fra denne. Ha en fin fin dag!

  SvarSlett
 3. I det siste har jeg lest litt mer indisk og fått mersmak. Denne hørtes ut som den kunne passe i samme kategori, selv om det er Pakistan. Takk for flott tips og ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Jøss. Dette var eksotisk. Pakistansk og indisk litteratur har eg aldri prøvd meg på. Godt og originalt tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Flere godbiter derifra! F.eks.Balansekunst av Rohinton Mistry. En koloss av en bok, på 780 sider, men utrolig bra.

   Slett
 5. Jeg får stadig påminnelser om at det finnes fryktelig mye fint man skulle lest, som ikke akkurat står på bestselgerlistene! Bør bli litt flinkere til å lete opp de ukjente godbitene, rett og slett..
  Takk for tips og påminning!

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg plukker ofte bøker som er helt ukjente når jeg er på biblioteket. Har sjelden angret på det.

   Slett
 6. Når jeg leste innlegget ditt tenkte jeg på serien Juvelen i kronen. Har kjøpt den for noen år siden og det var en fint gjensyn. Har tenkt å skrive et innlegg om den. Boken hadde vært interessant å lese.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser gjerne et innlegg om Juvelen i kronen!

   Slett
 7. Denne virker da interessant...:)

  SvarSlett
 8. Så fint å ha en bokklubb slik at dere møtes for å diskutere boken, lykke til med lesingen av denne boken! Virker som en bra historie :)

  SvarSlett
 9. Oi så spennende bok! Må være godt å ha en bokklubb når man leser slike bøker :)
  Håper vi får lese omtalen din på bloggen ;)
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett