tirsdag 19. mars 2013

Hva skal jeg lese i påska? Krim, selvfølgelig


 
Påske forbinder jeg med krimbøker og påskelabyrinten i radio. Viggo Valle er på pletten denne påska også, så da er vi foran radioen med frokosten hver dag. Påskequiz

Begynner med forberedelsene til påsken nå. Jeg venter besøk av to døtre og et lite barnebarn, så i dag planlegger jeg gode måltider og pynter litt ekstra. Og så holder jeg på å plukke ut de bøkene jeg vil prioritere i påska. Hvis det blir mye tid til overs da. Har en haug uleste bøker liggende, så dette blir ikke lett. Men som påsketradisjonen tilsier, det må bli krim. Her er de jeg har plukket ut:

Alexandra Beverfjord: Kronprinsen
Forfatteren er journalist og nyhetsredaktør i Dagbladet, og har tidligere skrevet Kretsen.
"I en stille og iskald februarmåned rystes Norges hovedstad av et bestialsk dobbeltdrap. Ofrene er et par som har funnet hverandre på tvers av etniske skillelinjer"
Nini Shulman: Gutten som sluttet å gråte    
Forfatteren er den nye svenske krimdronningen, og hun har tidligere skrevet "Jenta med snø i håret"
" En augustnatt går alarmen i Hagfors. Et hus brenner. Neste dag dør en 43 gammel kvinne av skadene hun blr påført i brannen. Et par dager senere står et nytt hus i flammer." Gleder meg til denne!
Bibi Dumon Tak: Latino King.
Denne boka skal jeg anmelde via Bokbloggturneen. Dette er en ungdomsbok basert på en virkelig historie. "En ung mann blir dømt til åtte i et av verdens farligste fengsler.Han er nødt til å rømme. Dette er hans historie. Fra innsiden."


 
Skulle jeg rekke å lese flere, står også disse for tur:
Mikael Niemi; Fallvann.
En katastroferoman fra Sverige, skrevet av forfatteren til "Populærmusikk fra Vituula".
" Det har regnet uten opphold hele høsten. Skogen, markene, myrene i Nord Sverige er gjennomtrukket - jorden er mettet.  Det er her, hvor Lulevassdraget strekker seg inn mot norskegrensen, at kraftverkenes store vannmagasin ligger på rad. Og nede ved kysten ligger byene."
Jeg har fått så mange anbefalinger om denne boka, så nå skal den leses snart! 
 
og
Kurt Hansse: Forglemmegei
dette er debutromanen av Hanssen, som er litteraturanmelder, journalist og oversetter.
"23-årige Kamilla Kaspesren sykler de siste metrene opp bakken til Bryn kirke i Bærum. Hun skal ha time i orgelspill og gleder seg." Men så finner hun orgellæreren liggende over tangentene med blod sivende ned på pedalene. Brede Monsen og Rikke Lindstad fra Sandvika står overfor en gåtefull
drapssak. Artig med enda en ny norsk krimforfatter, og norsk miljø.
 
 

4 kommentarer:

 1. Fine tips dette. Kronprinsen var kjempespennende. Fallvann kan jeg også tenke meg å lese.:)

  SvarSlett
 2. Ikke lest noen av disse, men ser ut til at du har en spennende påske i vente. Ikke bestemt meg for hva jeg skal lese i påsken enda jeg. To arbeidsdager igjen bare, så bør vel ta en titt i bokhylla snart

  SvarSlett
 3. Kronprinsen likte jeg godt, og jeg synes også Forglemmegei var god!

  SvarSlett
 4. Oisann; det ser jo rett og slett ut til å bli en skrekkelig påske- akkurat det vi vil ha!!! Er det ikke morsomt å gå slik å glede seg? Håper du får en strålende påske- og at dere klarer å ta dere fram i labyrinten ved hjelp av ledetråder og resonnement, og ikke google ;o)

  SvarSlett