søndag 3. mars 2013

En smakebit på søndag. Daniel Glattauer: Evig din

En smakebit på søndag 3.mars. Mari inviterer til å skrive snakebiter fra bøker du leser. Se flere på bloggen :Flukten fra virkeligheten
 
 

Denne boka fikk jeg sendt fra forlaget (Font Forlag). Den kommer for salg i april, så den må jeg lese nå.  Forfatteren er fra Østerrike, og har skrevet flere bøker. Oversatt til norsk er blant annet Mot nordavinden , som jeg har lest og likt veldig godt, og Den syvende bølgen.

En smakebit blir denne gangen fra bokas cover, da jeg ikke er kommet igang enda:
"En lykkelig tilfeldighet bringer den flotte, velkledde og omsorgsfulle arkitekten Hannes inn i livet til Judith, som sliter med sin sørgelig dysfunksjonelle familie. Snart frir han til henne og sjarmerer hennes foreldre og venner i senk. Han er drømmemannen, raus og hjelpsom med å skaffe Judiths arbeidsløse lillebror en godt betalt jobb. Men han er også sjalu, og har åpenbart behov for å kontrollere henne med all sin oppmerksomhet. Gradvis blir all vennligheten hans til noe nifst og skremmende som gjør Judith syk med nerveproblemer. Men utad fortsetter Hannes å være den perfekte drømmemannen, og ingen av Judiths venninner forstår hvorfor hun må være så urimelig. Evig din er både underholdningslitteratur av aller høyeste klasse og en rystende og spennende fortelling om en psykopat og hans offer."

Utkommer: april 2013
ISBN: 9788281692336
 

16 kommentarer:

 1. Denne noterer jeg bak øret, hørtes spennende, litt i min gate dette. Er handlingen lagt til Østerrike? Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vet jeg faktisk ikke. Gleder meg til å begynne på den når jeg kommer hjem tirsdag. (Har fartet rundt i snart tre uker, så nå blir det godt å komme hjem til sin egen lesekrok.)

   Slett
 2. Ordet psykopat är tydligen ett av mina trigger-ord. Ska kolla upp den här boken :)

  SvarSlett
 3. Denne boken høres jammen ikke verst ut! Tusen takk for både tips og smakebit :)

  SvarSlett
 4. De to første bøkene du nevner har jeg på ønskelisten min og da skal jammen denne også havne der. Tusen takk for smakebit og tips.

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten. Låter som en läsvärd bok. Historien är nog alltför vanlig i det verkliga livet tragiskt nog.

  SvarSlett
 6. Uff da. Det var en skummel utvikling på en historie. Kjenner jeg blir mye mer påvirket av den enn jeg blir av den type grøsserhistorier jeg selv leser (Gillian Flynn). Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Jeg som skal bestille sommerferie i Østerrike i dag, må jo bare lese denne boken. Selv om den hadde en litt ekkel handling. Takk for fint tips!

  SvarSlett
 8. Det verkar vara en otäck, men spännande bok. Tack för tipset!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten. Tycker att boken verkar läsvärd!

  SvarSlett
 10. Skummelt med sånne psykopater! Denne boken havner på leselisten min, takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 11. Denne høres litt creepy ut..

  SvarSlett
 12. Er enig med Anita - dette var en creepy smakebit! Får både lyst og ikke lyst til å lese den - kjente det knyte litt i meg allerede. Da har iallefall teksten allerede gjort inntrykk : )

  Har også veldig lyst til å se filmene du allerede har vært så heldig å se - de står på min "wish to see soon list"!Det er dessverre ikke så lett å få ordnet barnepass, så antagelig blir det til at jeg først får sett de når de kommer på DVD.

  Flotte malerier du har - liker især måten du benytter akvarell på, og lar linjene flyte i motivene dine : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for at du har kommentert akvarellene mine. Holder på å forberede utstilling i påska, så da blir det mest akvareller, tror jeg. Ja, det er godt at vi kan se filmer på DVD, det er som regel det jeg kan ty til også.

   Slett
 13. Tenk denne filmatisert; det hadde vært for skummelt for meg. Men som bok hadde jeg turt lese den. Regner med at vi får høre hva du synes etterhvert. Takk for smakebiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skriver nok et innlegg om denne, når den tid kommer!

   Slett