mandag 18. mars 2013

Tatiana de Rosnay: Mokka

Mokka

Jeg likte "Saras nøkkel" og "Huset du elsket" veldig godt, så denne boka ble det naturlig at jeg leste.
Her møter vi Justine, som har  levd et normalt og fredelig familieliv i Paris. Men en dag blir alt snudd på hodet. Sønnen Malcolm på 13 blir overkjørt og havner i koma. Bilføreren  fortsetter i høy fart, og øyevitnene rekker ikke å notere hele bilnummeret. Justine er preget av sorg, sjokk, frykt og sinne, aller mest mot sjåføren som stakk av, men også mot politiet, som hun føler ikke bruker nok tid på saken. Justine bestemmer seg for selv å ta opp jakten på sjåføren, mot ektemannens vilje. Ved hjelp av tips fra en politimann kommer Justine på spor eieren av den mokkafargede bilen som kjørte ned sønnen. Det viser seg at dette er en kvinne, og Justine oppsøker henne. Det viser seg at alt ikke er så enkelt som det tilsynelatende kan virke som.

Vi følger Justine i hennes private etterforskning for å finne ut hvem sjåføren er og hvorfor han stakk av. Samtidig blir vi kjent med hennes familie og svigerfamilie, som representerer to kulturer, den engelske og den franske.

De Rosnay er en god forteller. Vi kan leve oss inn i hvordan de ulike personenes følelser preger situasjonen. Her er sorg, sinne, frustrasjon, håpløshet, men også styrke, pågansgmot og vilje. Som mor kan jeg godt leve meg inn i Justines kamp for å finne den som har forårsaket at sønnen ligger i koma. Denne kampen som mest er preget av hevn.

En bok du leser raskt, er sterkt involvert i mens du leser den, men av en eller annen grunn sitter den ikke etterpå, du er ferdig med den når siste side er lest.

1 kommentar:

  1. Artig det du skriver til sist om inntrykket boken gir. Jeg er helt enig med deg, spenningen økte utover i boken, og slutten var litt overraskende, men allikevel var dette en bok som føyde seg inn i mengden. :)

    SvarSlett