tirsdag 30. april 2013

Jørn Lier Horst: Nøkkelvitnet

Boken på vent er denne gangen en bok jeg leste ferdig akkurat nå. Flere bøker på vent kan du finne hos Beathe,:her

Nøkkelvitnet

Da har jeg lest min første Lier Horst-bok, etter uttallige anbefalinger fra andre krimlesere. Jeg valgte Nøkkelvitnet, debutromanen hans

Her er en kortversjon av min mening:
Historien er bygd på en autentisk sak, som ikke er oppklart. Vi møter førstebetjent William Wisting, som egentlig har planlagt ferie sammen med sin kone, da han får en mordsak i fanget. En eldre mann, ivrig fugletitter og tangodanser er brutalt myrdet.  Vi følger etterforskningen gjennom Wistling, hvordan det kribler i han hver gang han finner nye ledetråder, og endelig gleden over å finne en løsning, Ikke den altfor spekulative løsningen heller, vi aner vel mye hvordan det går. Men jeg liker den stillferdige, seriøse politimannen, som bekymres over at han ikke kan hjelpe til i hus og hage, og får lite tid til å være sammen med sin kone. Han er heller ikke forfyllet eller en såkalt antihelt på noe vis. Han er en normal mann. Syns i tillegg at Lier Horst skriver enkelt og godt, så dette blir neppe den siste krimen av han.

Gyldendal Norsk Forlag
2004
241 sider

11 kommentarer:

 1. Har ikke lest noe av forfatteren ennå,men har store planer om det. Tror jeg har noen bøker liggende på vent. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Flott omtale! Jeg har lest èn av denne forfatterens bøker og likte den godt, håper på å få lest flere :)

  SvarSlett
 3. Takk for fin omtale. Har bare lest de to nyeste av Horst, pluss "Mysterie" serien for barn som han også skriver. Kanskje jeg skal jobbe meg litt bakover, i forfatterskapet hans?

  SvarSlett
 4. Takk for tipset - god beskrivelse av Wisting. Eg har nettopp "Horst debutert" eg og. Likte godt dei to bøkene eg las (Vinterstengt og Den eneste ene), og vil lese meir av han. Lag ein fin kveld :-)

  SvarSlett
 5. Jørn Lier Horst skriv godt. Men eg tykkjer den nyaste, Jakthundene, er noko oppskrytt. Den fekk "berre" terningkast 4 frå meg.

  SvarSlett
 6. Jørgen LIer Holst står i hylla mi og skriker! Han har vært litt uheldig med kølappen sin, så han må nok vente en stund til ...
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
 7. Ikke lest noe av forfatteren, men har tenkt å gjøre noe med det :)

  SvarSlett
 8. Jeg falt helt pladask for denne mannen etter å ha lest Jakthundene. Så da startet jeg med bok 1 og jobbet meg fremover. (Men jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt inspirert å møte mannen og få vite at han hadde hørt om bloggen min :-) Total starstruck og litt pinlig å avsløre at man faller for sånt etter passerte førti!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man faller for sånt enda lengre opp i årene! Artig da!

   Slett
 9. Jeg liker også Wisting og Horst.:) Jakthundene var knallgod, og Den eneste ene likte jeg også godt. Har Vinterstengt og Bunnfall liggende påvent,,her..de er i pocket så det er fin reiselektyre.

  SvarSlett
 10. Har hørt om bøkene hans, men ikke lest noen. Men det virker som om dette er noe for meg. Og kun 241 sider; det er helt i min gate som generelt er lite glad i bøker i 500- siders klassen, og særlig ikke lange krimbøker.

  SvarSlett