mandag 29. april 2013

Magni Iren Moan Grlj: VektløsUff da. Visste godt hva jeg gikk til da jeg skulle lese denne boka, men vondt likevel. Andre har sagt sitt om denne, blant anna Melusine og artemisiasverden , jeg vil derfor ikke kommentere mer om innholdet.

Men med denne sykdommen tett innpå kroppen i mange, lange ungdomsår, (jevnaldrende søster), er det vond lesning. Jeg viser enda en gang til innlegget mitt om den boken hun skrev for et par år siden. Den handler om behandlingsmetoder i psykiatrien på 60-70 tallet, der noen pasienter med psykiske vansker som følge av en slik sykdom ble feilbehandlet. Du skal vitne.Vektløs er en bok alle foreldre, lærere og andre som har med ungdom å gjøre, bør lese.


Takk til forlaget for boka!

Commentum Forlag
2013
127 sider

3 kommentarer:

  1. Det er ikke lett å lese historier med slike tema når det kommer så tett på. Samtidig så er det jo veldig viktig at akkurat de bøkene som gjør vondt faktisk blir skrevet OG LEST!

    SvarSlett
  2. Skjønner godt det blir ekstra vondt for deg når du har det så tett på i familien. Bra at du skrev om den likevel, for Vektløs fortjener å komme frem ... Det samme gjør vel boka til din søster, som jeg har tenkt å lese.:) Må skaffe den først.. Ha en fin dag.:)

    SvarSlett
  3. Ja, denne boken er sterk lesing - og enda sterkere når du har hatt sykdommen så tett innpå. Absolutt en viktig bok :)

    SvarSlett