søndag 16. juni 2013

En smakebit på søndag. Nicholas Sparks: En trygg havn

Denne søndagen er jeg med igjen. Sist søndag var jeg i Sandefjord sammen med 4 barnebarn, så da var ikke blogging tema. Denne søndagen er jeg i Oppdal på hytta, med snart besøk av sønn, samboer og  tre av deres fire barn. Så da blir det grilling og sommerkos. 8 - 10 dager her skal bli godt, og da jeg skal være alene blir det nok tid til bøker også. (Men mindre blogg, da jeg ikke har trådløs på hytta.)Men over til boka: Har valgt amerikanske Sparks, med millioner av solgte bøker oversatt til 40 språk. Han er en skikkelig romantisk forteller, så dette blir nok en lettlest feel-good-roman. Vil du lese om kjærlighet, kan du velge Nicholas Sparks.

Hovedpersonen er Katie, som er sky og reservert, flytter til landsbyen Southport, der mange lurer på hvem hun er.  Etter hvert blir hun sterkt knyttet til Alex, en enkemann med to barn. Men Katie har mørke hemmeligheter, som truer den lykkelige forelskelsen. Her fra s.56, der Alex iakttar Katie der hun står og vrir en imaginær ring på fingeren:
"Det var en vane, en nervøs rykning han hadde merket seg da han arbeidet for CID og iblant hadde observert  hos kvinner med ansikter som var skamslåtte og vansirede."

Katie er også blitt venner med den enslige nabodamen Jo, og med hjelp og støtte fra henne kan hun etter hvert finne ut av livet sitt.  


Vil du lese flere smakebiter fra bøker, kan du søke på Maris blogg Flukten fra virkeligheten.

13 kommentarer:

 1. Det hørtes ut som en sterk Sparks bok. Noen av dem er veldig lette, men det høres ikke ut som denne er av dem.
  Håper du får en virkelig fin ferie på hytta!

  SvarSlett
 2. Jag får nog snart prova på att läsa något av Sparks, inte bara se filmerna :)

  SvarSlett
 3. Jeg leste en av Sparks bøker, og ble ikke imponert. Nå skal de sies at det var oversellelsen som var verst. Da det som den største selvfølge stod at jenta hadde en utstoppet ape under armen, altså ikke en tøyape, da fik jeg nok... Mange av bøkene er vel filmatisert også, er de ikke?
  Det høres ut som det er mer substans i denne, så kanskje, kanskje jeg skal gi ham et nytt forsøk en gang?

  SvarSlett
 4. Har ikke lest noen av bøkene hans enda men har sett flere filmer basert på noen bøkene hans, blant annet "Dear John" og "The notebook" som er gode filmner begge to. Kanskje jeg må prøve meg på bøkene hans en gang også? Ønsker deg fine dager på hytta!

  SvarSlett
 5. Takk for smakebiten:) Har ennå til gode å få lest en av Nicholas Sparks romaner .

  SvarSlett
 6. Elsker filmene av Spark, men har enda ikke prøvd meg på bøkene hans. Har da planer å ta fatt på de en dag, de virker jo kjempesøte og fine. Og litt romantikk skader jo ikke, hehe:) Kos deg på tur og ha en herlig søndag!:)

  SvarSlett
 7. Denne forfatteren har jeg ikke lest noe av, men har hørt at "The notebook" skal være bra. Takk for fin smakebit :)

  SvarSlett
 8. Tack för en trevlig smakbit. Ha en riktigt trevlig vistelse med familjen!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten! Har funderat på att läsa The Notebook eller A walk to remember, bägge böcker som min man läst och gillat.

  SvarSlett
 10. Det blir säkert fin avkoppling, i stugan med böcker!

  SvarSlett
 11. Takk for fin smakebit:) merker meg Sparks for en senere anledning.

  SvarSlett
 12. Takk for fin smakebit :) Sparks står på ønskelista mi, men denne boka var ny for meg.
  Ønsker deg glade dager på hytta sammen med barn og barnebarn og bøker :)

  SvarSlett
 13. Takk for smakebit :) Har ikke lest denne boka enda, men har veldig lyst:) Elsker Nicholas Sparks sine bøker :)

  SvarSlett