tirsdag 9. juli 2013

Boken på vent. Historien om vakre jente


Beate har flere bøker på vent her.

Ny tirsdag, ny bok på vent. Og de er det nok av, som vanlig. Jeg må bare velge en, og denne dagen blir det "Historien om vakre jente " av Rachel Simon. Denne boka fikk jeg sendt fra Isabella, som gave i en Giveaway hun hadde i sommer. Den høres skikkelig spennende ut, så jeg gleder meg å få tid til den.
Fra bokas omslag: "Lynnie var ikke som de andre barna da hun var liten, og familien skammet seg over henne og sendte henne til en institusjon for psykisk utviklingshemmede, helt atskilt fra livet utenfor. Hun kommer aldri over sjokket over ar familien har støtt henne fra seg, og reagerer med å nekte å snakke."

Boka handler om det å være annerledes. Hvordan samfunnet behandler den som ikke automatisk passer inn i normalen. Heldigvis har mye bra skjedd på denne fronten de senere åra, men på 60-tallet, den tida boka handler om, skjedde fremdeles overgrep på ulike måter overfor den som "ikke passet inn.

 
10 kommentarer:

 1. Det høres ut som en bra bok :)

  SvarSlett
 2. Denne leste jeg i fjor og den var meget bra,syntes jeg da.ha en fin tirsdag,Åslaug!

  SvarSlett
 3. Nydelig cover! Høres ut som en litt trist historie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Forresten: jeg holder også fremdeles på med "Paradis", og synes den er krevende selv uten feriegjester!

   Slett
 4. Denne høres fin ut, og sikkert ganske trist, gleder meg til å lese omtalen av den når du har lest den

  SvarSlett
 5. takk for fint boktips :) denne må eg få lest snart :)

  SvarSlett
 6. Har hatt den lenge i bokhylla mi, og jeg gremmes litt over jeg ikke har lest den enda. Særlig siden jeg bare har lest gode omtaler om boken. Skal komme litt lenger frem i lesekøen hos meg:)Håper boken faller i smak! Ha en nydelig kveld!:)

  SvarSlett
 7. Dette er ei bok jeg har hørt mye om, men det er ett eller annet som gjør at den ikke overbeviser meg. Kan ikke helt sette fingeren på hva det er, men... Håper den faller i smak hos deg!

  SvarSlett
 8. Denne har jeg notert meg tidligere

  SvarSlett