onsdag 10. juli 2013

Oppdatering og justering av sommerens leseplaner

Det ser ut til at planene for sommeren når det gjelder lesing har gått helt "av skaftet". Av leselista er bare fire bøker lest, men andre har poppet opp og sneket seg inn. Blant disse er to nykommere til høsten, kriminalromanen Hevneren av Jan-Erik Fjell og Bienes død av Lisa O`Donell.

Akkurat nå leser jeg litt i De hemmelige barna av Alison mc Queens, innimellom besøk av familien. Tre voksne barn med herlige barnebarn fyller huset med koselig leven og liv. Da blir det bare en side i boka et par ganger for dagen.Her er noen av de bøkene som har sneket seg inn som ligger for tur. Paradis av Toni Morrison har jeg begynt på, og lagt på vent, da andre har vært mer "passende" akkurat da. Vet ikke helt hvorfor, men syns kanskje at Paradis krever litt mer av meg. Gleder meg egentlig til å fortsette, men avventer til det blir litt roligere rundt meg.

Den tomme stolen av J.K.Rawlings blir kanskje også tatt litt senere på sommeren. Har tenkt å lese Porselenspiken av Gunn Marit Nisja og Snø på hennes ansikt av den danske forfatteren Thorstein Thomsen først. Dette er bøker som kommer ut i løpet av høsten.
Og enda er det et par bøker som hyler etter lesing - foreløbig lagt langt ned i bunken så jeg slipper å høre sytinga så godt: Historien om vakre jente av Rachel Simon og Barbara Kingsolvers Monarkenes flukt. Og på toppen av alt dumpet en vampyrbok ned i postkassa i dag, noe jeg aldri leser. Men denne skal bli min vampyrdebut.  Rachel Caine : Glasshuset fra Morganvilleserien. Høres egentlig ganske spennende ut da!

Og til slutt, et par diktsamlinger som også har gitt lyd fra seg; Louise er et håndledd av Gro Kaasen og Post-it, spor tid, spor elv av Marit Bolsø Brodersen. Bare vent, jeg skal finne tid til dere!

4 kommentarer:

 1. Ja, ting endrer seg fort i ferietiden. Her er jeg helt ut av kurs--grunnet flytting, og alt det medfører av tankevirksomhet og orging. Begynte å World War Z som jeg kjøpte her, men vet ikke om jeg orker å lese den ferdig nå.. og det handler om at jeg har lyst til å begynne med noen av de jeg hadde tenkt å lese- men så har jeg ike tid til å fordype meg i lesing heller nå, så vi får se-- Det er en side eller tre om dagen , helst om kvelden..og da er jeg stuptrøtt..
  Leste ferdig Sanka Ull i går på senga så den skal jeg da skrive noen ord om..straks.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anita! Skjønner godt at du har alt annet å tenke på nå! Flytting kan være spennende, men også veldig tøft. håper du klarer dette fint!

   Slett
 2. Såg ut til å vere ei spennande liste dette! "Den tomme stolen" står også på mi liste, men eg trur eg vil lese den på engelsk. Så no ventar eg på at den skal komme ut i pocket så eg kan bestille den på Amazon... Eit lite boktips: Nett no les eg den siste boka til Elif Shafak - "Ære". Knallbra forfattar, knallbra bok! (No har eg ikkje sjekka leselista di dei siste vekene, så det kan jo hende du alt har lest den...) God sommar vidare!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset! Skal innom biblioteket i dag, og kanskje den er der.

   Slett