søndag 27. oktober 2013

En smakebit på søndag. Alice Munro: Noveller

Munro, Alice
Foto: Derek Shapton


Vinner av Nobelprisen i litteratur 2013.
«Å lese Alice Munros noveller er en påminnelse om hvor oppsiktsvekkende få bøker det egentlig er som virkelig gjør inntrykk på en. Selv om jeg gikk til hennes nye bok med store forventninger, sitter jeg forbløffet tilbake.» Terje Holtet Larsen, Dagbladet.
Alice Munro er født i 1931, vokste opp i Wingham i Ontario i Canada, og studerte ved Western Ontario-universitetet. Sammen med sin første mann åpnet hun den berømte bokhandelen Munro's Books i 1963 i byen Victoria. Som en av Canadas aller fremste forfattere har hun mottatt en lang rekke priser og utmerkelser, og fortellingene hennes har vært publisert i The New Yorker, Atlantic Monthly, Paris Review m.fl. Bøkene hennes er blitt oversatt til tretten språk. I 1998 ble En god kvinnes kjærlighet valgt til den beste boka av samtlige åtte redaktører i det prestisjetunge bokmagasinet The New York Times Book Review.
Munro fikk Man Booker International Prize i 2009 og Nobelprisen i litteratur 2013.

Da Alice Munro fikk prisen, måtte jeg bare låne en novellesamling av henne med det samme. Gleder meg til å lese den, ikke minst etter de flotte omtalene hun har fått.

Og som vanlig får du mange smakebiter på bøker når du går inn på Maris blogg.


9 kommentarer:

 1. Det här är den första Nobelpristagaren på många år som jag faktiskt vill läsa :) Så många har pratat så gott om henne.

  SvarSlett
 2. Jag har inte läst något av Alice Munro ännu. Om jag tänker efter, borde ju noveller passa nu då jag har så lite tid för läsning.

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke lest noe av henne, men det kommer jeg 100% sikkert til å gjøre. Noveller er bra for meg som ikke liker romaner med mange sider.

  SvarSlett
 4. Jag kommer nog också att läsa Munro snart. Jag har beställt en av hennes böcker. :)

  SvarSlett
 5. Vi ska bokcirkla om en av hennes böcker. Än så länge har jag bara läst två av novellerna men det blir nog mera läst.

  SvarSlett
 6. Jag har precis fått hem två av hennes novellsamlingar, men inte börjat läsa än.

  SvarSlett
 7. Gled deg til å ta fatt på Munro, jeg holder på med andre novellesanlingen av henne og heldigvis har jeg enda en liggende.

  SvarSlett
 8. Jeg står på vent på biblioteket på denne, gleder meg. Spent på å høre hva du synes om prisvinneren :)

  SvarSlett
 9. Jag har precis för fem minuter sedan läst ut en av hennes noveller, och gillar verkligen det jag har läst!

  SvarSlett