søndag 24. november 2013

En smakebit på søndag: Advent med julebøker for hele familien.

Hver søndag inviterer Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten" oss til å komme med en smakebit fra en bok vi leser, eller har tenkt å lese. Ta en titt innom her:
Her

Det er snart advent, og de gamle julebøkene må fram fra hylla igjen. Denne gangen er det "Vår norske jul"av Olav Bø og "Den store juleboka". Dette er bøker som passer ypperlig som forberedelse til jul. Den første er utgitt av Det norske samlaget, og tar for seg bakgrunn og eldste historie om jula, litt om tradisjoner før jul og i jula i tidligere tid, litt om jula i vår tid, dvs i 1984, da boka ble gitt ut. Det har nok skjedd mye etter den tid, verdt en egen bok!

"Den store juleboka" er gitt ut av Aschehoug i 1999.  Her finner du de kjente små julefortellingene av Prøysen, Astrid Lindgren, Tove Jansson, H.C.Andersen, Barbara Ring, og mange flere. Her er dikt og julesanger.
Har dere lest "Nissen" av Viktor Rydberg? Et nydelig dikt.

Begge bøkene er godt egnet til høytlesning og samtaler med barn nå før jula. Fint å kunne lage tradisjoner der en kan bruke litteraturen i forberedelsene mot juleferien og julekosen i familien, og som et tillegg til pepperkakebaking og andre sysler. Jeg er midt oppe i dette nå, da jeg er hos to barnebarn i Bodø akkurat nå. Denne helga baker vi pepperkakefigurer.


      Velg blant 2,6 millioner titler                    "Vår norske jul" av Olav Bø

13 kommentarer:

 1. Rydbergs dikt är en av väldigt få dikter som jag verkligen tycker om :)

  SvarSlett
 2. Jag får nog också ta fram julböckerna snart! Ha en fin söndag!

  SvarSlett
 3. Jeg har akkurat funnet frem mine 5-6 julebøker for å ta dem med i barnehagen. Favoritten "vår" er Pulverheksen, hvor der er 1 sides kapitler for hver dag, som slutter veldig spennende.
  Heldige er vi som har barn å lese for i førjulstiden.
  Takk for tips! Ha en nydelig søndag!

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten. Jag försöker förtränga att det är så kort tid kvar till jul...

  SvarSlett
 5. Åh, så koselig :) Gleder meg skikkelig til jul jeg :)

  SvarSlett
 6. Det er fint å forberede seg til jul sammen med barn :-) Jeg holder på å samle inn kalendergaver til barnebarnet og synes det er like gøy hvert år! Dette året skal vi også feire sammen og det er den beste julen! Det var gode tips om julebøker, jeg tror vi har dem på jobb så jeg skal se på dem. Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Koselig med slike bøker. Selv er jeg helt outside advent i år, og tenker ikke på den i det hele tatt. Er fortsatt i Roma, og ikke mye preges av førjul her, kun noen som har satt frem litt juletrær og kitch utenfor / i butikkene sine.. God søndag.:)

  SvarSlett
 8. Mysigt att plocka fram julböckerna till advent. Tror jag ska vika några pappersstjärnor nu i eftermiddag.

  SvarSlett
 9. Ja det er vel på tide å snart finne frem julebøkene og nye adventstiden :)

  SvarSlett
 10. Härligt med lite julefrid i bloggen med =)
  Tackar för smakbiten.
  Kram Cissi

  SvarSlett
 11. Så koselig med slike bøker og besøk av barnebarn:-) Ha en fin søndagkveld:-)

  SvarSlett