tirsdag 5. november 2013

Samuel Bjørk: Det henger en engel alene i skogen




En mann er ute for å lufte bikkja si, og finner en seks år gammel jente hengende i et tre. Hun er kledd i dokkeklær, med skolesekken på ryggen og en lapp rundt halsen der det står " Jeg reiser alene". Politietterforsker Holger Munch settes på saken. Han savner sin tidligere kollega. Mia Krüger opplevde i en tidligere sak å miste sin kjære søster, noe som har ført til at hun har trukket seg tilbake på ei hytte på Hitra. Hun er destruktiv, bruker tabletter og alkohol. Munch klarer likevel å overtale henne til å gå inn i den nye barnedrapssaka. Etter hvert forsvinner to andre småjenter, og det er fare for at enda flere kan bli drept. Her tegner det til å bli en krevende og intens etterforskning

 
Dette var en skikkelig spennende krim, med mange ingredienser. Her blir vi involvert i narkotikamiljø, i eldreomsorg, i et kristent sektmiljø med en "karismatisk" og psykopatisk leder, i forening for ufrivillig barnløse og med omsorgssvikt.
 
Etterforskeren Holger Munch er en sympatisk, litt gretten mann i femtiåra, med datter som snart skal gifte seg, barnebarnet Marion på seks år, og mor på aldershjem. Mia er en lynende intelligent jente med langt mørkt hår, spinkel i svarte klær og til dels asosial. Blant de andre etterforskerne i gruppa finner vi den nyansatte dataeksperten Gabriel Mørk, den stillferdige Anette, Kim, Curry og Ludvig. En gruppe etterforskere jeg gjerne hører mer fra!
Forfatteren skriver godt, har et enkelt språk og en stil som passer på en grøssende krim. Her er det intens spenning, og sjøl om vi hopper fra det ene miljøet til det andre og nye personer til stadighet dukker opp, henger historien godt sammen.
 
Mange lurer på hvem forfatteren er, da dette nok er et pseudonym. Skulle jeg gjette, noe som egentlig er helt rått, ser jeg for meg to damer. En med tilknytting til Trøndelag, den andre til Østlandet. Begge skriver bøker, gjerne krim. Hva med Anne B.Ragde og Unni Lindell? Kanskje jeg er langt ute på jordet - men skitt au! Det er lov å gjette!
 
Uansett - en utrolig gripende krim som jeg anbefaler på det sterkeste! Og ser gjerne mer fra denne/disse forfatterne!
 
 
Vigmostad Bjørke forlag
2013
233 sider 


 

5 kommentarer:

 1. Helt enig med deg, dette var spennende. Du er tøff som tør å gjette på hvem forfatteren(e) er. Det pirrer i alle fall nysgjerrigheten når de ikke skriver under sitt eget navn. Ha en super tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var assosiasjoner underveis som fikk meg til å gjette - noe som bare er tull! Det er sikkert en mann, som ikke har skrevet krim før!

   Slett
 2. Kjempespennende bok! Jeg gleder meg allerede til neste. Litt usikker om det er Lindell....jeg synes ikke denne boka hadde så mange likheter med hennes bøker. Men hva vet jeg...håper det kommer frem hvem som står bak boka!

  SvarSlett
 3. Det er interessant at så mange gjetter på kvinnelig forfatter. Alle jeg har pratet med tipper det. ;) Unni Lindell blir nevnt over her, det er jeg litt enig i, men jeg føler også at det er litt Karin Fossum over den, samtidig som det er Anne Holt sitt forlag. Hva om det er et samarbeid mellom disse 3 damene. Det får jeg til å stemme mer. Forlaget kaller også Samuel Bjørk for Norges svar på Lars Kepler. ;) Blir ihvertfall spennende å finne ut etterhvert. :)

  SvarSlett