onsdag 15. januar 2014

Oppsummering 2013 - utfordring 2014

Hadde egentlig ikke tenkt å summere hele året, men en rask liten gjennomgang her, og litt om planer for det året vi akkurat har begynt på ble det likevel.

Jeg har lest 118 bøker dette året. Det ble mange flere enn planlagt, og jeg har ingen planer om å lese så mange i 2014.
Av disse er 42 norske, 13 svenske, 4 engelske, 18 amerikanske, 7 franske, 4 islandske og ellers har jeg lest bøker fra Kina, Afghanistan, Irland, Korea osv....

Skulle jeg våge meg på å kåre den/de jeg likte best, måtte det bli det bli Wassmos "Disse øyeblikk", Kristin Marja Baldursdottirs bøker om Karitas og "Den lange, hvite skyens land" av Sarah Lark . Men dette er vanskelig å si, da tida går og det kommer nye inntrykk hele tiden. Tilfeldigvis er det tre kvinnelige forfattere. Tenker aldri over slikt, men, men....

Den lange, hvite skyens land

Disse øyeblikk

Karitas. Kaos på lerret


Jeg har lest mange ulike sjangere, noe jeg liker, og vil fortsette med. Skal jeg endre noe på dette for 2014 må det bli at jeg skal få med meg tre- fire klassikere og lese noen flere noveller. Og jeg skal ikke ha noen plan over antall bøker eller sjanger utenom dette.  Selvfølgelig vil jeg prøve å få med noen av årets bøker, primært norske. Og gjerne debutanter.

3 kommentarer:

 1. Eg har ein liten bunke bøker liggande som eg fekk i bursdags- og julegåve. I den bunken ligg Vassmo si Disse øyeblikk. Eg får starte med den sidan du skriv den er av dei beste :)

  Fin kveld frå Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Takk for koselig kommentar inne hos meg, du er helt unik!

  Fin torsdag!
  klem

  SvarSlett
 3. En sånn oversikt burde jeg også ha laget meg. Det er fint å få oversikt over hva man har lest :-) Jeg gleder meg til Disse øyeblikk, den fikk jeg ikke lest i fjor og Den lange, hvite skyens land ser også ut som en fin bok :-)

  SvarSlett