mandag 17. februar 2014

Jørn Lier Horst: Den eneste ene

 

Horst er en av de mest populære krimforfattere for tida, og jeg var glad jeg fikk tak i denne som strandlektyre da jeg ferierte. Fart og spenning, uløste krimgåter. Ikke den største thrilleren, men en glede å følge politimannen Whistling gjennom boka. Rett i blinken som feriebok.

Bare litt pm handlingen: Den populære håndballjenta Kajsa er den er mest-scorende spiller i eliteserien, er både publikums pg pressens favoritt. En varm julidag forsvinner hun på vei til treningssenteret, bare noen minutteres vei fra hjemmet. Det er midt på dagen, likevel blir politiet stående helt uten spor. Samtidig oppstår en stor skogbrann, og brannmannskap som kjemper mot flammene finner et forkullet mannslik, lenket fast til et tre, og ved siden av liket en katt med avkappete forpoter. I forsvinningssaken kommer ikke etterforskningen noen vei. Alle rundt Kaja ser ut til å ha noe å skjule, og William Wisting føler at han bare kaver i et dystert mørke. Hans kone Ingrid er på oppdrag for Norad og han venter på livstegn fra henne. Whistling har mørke dager.

Jeg vet at mange elsker Lier Horst, og jeg er også en av de som vil lese mer av han framover.

Gyldendal
2007
261 sider (pocket)

2 kommentarer:

  1. Jeg har lest litt av forfatteren men ikke tatt alt i rekkefølge. Denne har jeg ikke fått med meg, men skjønner at det bør jeg :)

    SvarSlett
  2. Dette var den første boka jeg leste av ham, og den likte jeg godt.:)

    SvarSlett