torsdag 6. mars 2014

Nikolaj Frobenius: Andre steder
Christopher, moren og faren er på vei til København for å feire en stor kontrakt. Men plutselig er faren borte, og Christopher oppdager at han har levd et dobbeltliv. Faren har hatt en annen familie på Hønefoss, og der viser det seg at han også har en storebror, Robert. Han møter broren, som er veldig lik han utseendemessig, men de får ingen gode relasjoner. De er to motsetninger, noe boka også handler om. Sannheter og løgner, virkelighet eller fiksjon. Faren, som arbeidet med film og video har etterlatt seg noen videoer, delvis med sin versjon av historien, men Christopher tviler på om dette er sannheten. Men finner vi alltid sannheten?
Christopher leter etter svar, men finnes det svar på det som har skjedd? Dette er ingen enkel historie.
"Det er bare idioter som gjør krav på sannheten. Det eneste du er sikker på, er at du trenger fortellinger. Uten dem er du ingenting".
Boka er full av antagelser, og en undertone av desperasjon preger Christophers søken etter å finne ut hva som skjedde. Han stikker av til Sør-Amerika, forlater kjæresten og moren, men vender tilbake uten at dette fraværet har hjulpet han på noen måte. 

Til slutt sitter leseren  også tilbake med et spørsmål om hva som egentlig har skjedd. Det gjorde iallefall jeg. Tilsynelatende finner Christopher ro i sjelen og etablerer seg med kjæreste og barn, men jeg er ikke helt sikker. Dette er en spesiell bok som jeg gjerne anbefaler videre. Og lysten til å lese mer av Frobenius er iallefall der.

Andre steder - Nikolaj Frobenius

Gyldendal
2001
252 sider (pocketutgave)

1 kommentar:

  1. Kjempefin omtale! Jeg har bare lest hans siste :)

    SvarSlett