onsdag 18. juni 2014

Jeanette Oke: Kjærlighetens gleder

"Kjærlighetens gleder" av Janette OkeVet ikke helt hvorfor denne lå på biblioteket og ventet på meg. Har sikkert lest om den fra noen av dere bloggere. En lettlest bok som jeg las på Kystekspressen mellom Trondheim og Smøla i dag. Forfatteren har skrevet over 30 romaner, de fleste bøker om kjærlighet. Bestselgere i USA, og i Norge. Hun er datter av en canadisk præriebonde, og handlingen i denne boken er fra dette miljøet. Minner meg om Huset på prærien og andre romantiske historier i den stil. Helt greit, men det var det. Marty og Clark, som er fosterforeldre til flere nå voksne barn, reiser langt for å besøke datteren Missie, som er bosatt i Vesten. En reise med prærievogn og jernbane. Som det står på coveret:

"En fortelling om utholdenhet, kjærlighet og glede i livets stormfulle vindkast".
Da er det meste sagt. Det ble litt for klisjefylt for meg, så jeg kommer nok ikke til å lese flere av disse. Men helt greit på reisen i dag, den gikk raskt og smertefritt!

Hermon forlag
1.opplag 2001
216 sider
Oversatt av Elisiv Stenersen 

8 kommentarer:

 1. På tur er det greit med bøker som "går litt av seg selv". Artig at det er flere som bestiller bøker, og når de skal hentes så aner du ikke hvorfor du har bestilt dem, sånn driver jeg på også. Høres ut som denne blir litt for søt for meg også :) Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Aner meg at det ikke er i din gate, men en vet jo ikke. Ha en fin dag i Bergen!

   Slett
 2. Jeg var så sikker på at jeg har lest bøker av Jeanette Oke, men det må i tilfellet ha vært for lenge siden og på bokelskere står bøkene utgitt på 2000-tallet. Jeg må se på jobb når jeg er der igjen.
  Det er deilig å ha med seg noe lett når man reiser, jeg skal på ferie i juli og har begynt å legge til side pocketbøker som det er lett å reise med. Og som jeg kan begynne å glede meg til å lese :-)

  SvarSlett
 3. Forsto det slik at hun har gitt ut 24 bøker i Norge! Så du har sikkert vært borti noen av dem. Jeg må visst også planlegge bøker til en ferieuke i utlandet først i juli. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Jeg leste noen bøker av henne på 90-tallet. ;)
  Dengang synes jeg de var ok. Nå ville jeg sikkert synes som deg - litt for mye klisje... Både samfunn og en selv forandres jo med tiden.
  God kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har noe med de forandringene som skjer med tiden. Leser flere/andre kategorier bøker nå enn da jeg var yngre. Ha en fin kveld!

   Slett
 5. Bare forsiden her er jo egentlig nok til å skremme meg. Syntes det var bra du fullførte. Av og til er det greit å lese bøker vi ikke syntes er full score, da blir det lettere å sette pris på de virkelig gode.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det slo meg da jeg hentet den på biblioteket at dette ikke var i min gate, nettopp pga forsiden! Men det var en gammel bok, så jeg ga den en sjanse..

   Slett