tirsdag 18. november 2014

Boken på vent. Julehelg.

Beathes invitasjon til  Boken på vent  setter fokus på bøker som vi bloggere skal lese. Dette kan være bøker som har blitt stående i bokhylla en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker som vi nettopp har oppdaget. Vil du se hva andre venter på, ta en titt her:beathesbokhylle
 

Boken, eller bøkene, på vent, ligger i en stor haug foran meg. Har tatt de ut av hylla for å få oversikten, og prøve å sortere litt. Hva skal jeg lese før desember, hva skal jeg lese i adventstida, hva kan vente til jul? Og rekker jeg alle før nytt år? Har faktisk tenkt å holde på med litt andre saker også, og ikke minst skal jeg være hjemmefra i to uker i denne tida. (Barnepass hører med når en er mor til travle barn, og barnebarna trenger deg!)
Så - hva velger jeg i dag? Jo, kort og godt noe annet enn alle disse bøkene, jeg velger en gammel bok, skrevet av Amalie Skram: "Julehelg". Dette er en roman, men med brorens ulykkelige liv som bakteppe. Her en liten omtale av bokas innhold:

Arne Hoff har et kunstnersinn. Hans følsomhet hindrer ham i å gjøre det slutt med forloveden, som han snart bare føler medlidenhet med, men han knuges av det kjærlighetsløse og kalde miljøet i Kristiania. Det er hjemme hos fru Alvilda og doktoren han finner vennskapet og varmen han lengter sånn etter, og det er her han får til å slippe skapergleden løs. Snart får han kjærlige blikk fra Alvildas søster, som har varme følelser for ham, men hans hjerte er allerede tapt. Han flykter til en ny stilling i en annen by, men gleder seg likevel enormt til jul, da han skal feire julehelgen hos sine gode venner.


Det skulle vel passe bra å lese denne romanen nå før jul? Jeg har bestilt den fra Bokklubben i dag.

Foto: Gyldendal

6 kommentarer:

 1. Virker som en fin bok. Jeg har lest mye av Skram, da jeg var yngre,men ikke denne..

  SvarSlett
 2. Jeg har lest for lite Skram. Hun var en tøff dame som skrev godt. Kos deg med boka :)

  SvarSlett
 3. Det hørtes virkelig ut som en fin julebok. Jeg må gjøre det samme som deg og få litt orden på ventehaugen min, men det får vente litt til, tror jeg :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 4. Jeg har også lest for lite Skram og det er noe jeg har tenkt å gjøre noe med, og denne høres veldig fin ut. jeg har også prøvd å sortere litt på hva jeg skal lese fremover mot nyttår, det blir mest norsk men jeg har lyst til å lese litt andre bøker også. Ha en fin ettermiddag, Åslaug :-)

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke lest noe av Skram som jeg kan komme på i farten. Bør kanskje gjøre noe med det. Så flink du er som har begynt å planlegge desember lesingen. Kanskje jeg må ta en titt i bokhylla og

  SvarSlett
 6. Tittelen har jeg hørt før, men ikke lest den. Høres ut som en god bok. Jeg har bare lest en biografi om Skram. Ihvertfall det jeg kan huske. Jeg har bare avsluttet to bøker denne måneden. Men sånn er det; ikke alltid at jeg har like mye energi til å lese - den flyter bort fra kroppen som det blir mørkere. Gleder meg til solsnu.

  SvarSlett