tirsdag 13. januar 2015

Boken på vent


Siterer hva Beathe sier på sin blogg: "I denne tirsdagspalten  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også."
Flere bøker her:

Jeg har hatt en forferdelig natt, da det har stormet, tordnet og lynt. Da sover jeg nemlig ikke, men vandrer rundt i huset og innbiller meg at nå kommer noe til å skje! Men det gikk bra denne gangen også, og nå er en liten solgløtt og sterkt redusert vind.
Over til boka på vent. Denne gangen går jeg i bokhylla og velger en av de bøkene jeg har lest for lenege siden, en barnebok av Astrid Lindgren. Så på programmet om henne på TV søndag, noe som var veldig interessant. Det meste hun skriver om har opphav i egne opplevelser som barn.  Hun er en stor barnebokforfatter!
Boka er "Mio, min Mio".
"Mio, min Mio" av Astrid Lindgren
Niårige Bo Wilhelm Olsson (Bosse) forsvinner fra sitt hjem, og ingen hører mer fra han. Han har vokst opp hos fosterforeldre som ikke liker store gutter. Boken er fortellingen om den lille gutten som finner Landet i det fjerne, der Kongen er hans far, og der han blir tatt vare på som Mio, min Mio. Her har han det godt. Men han kunne gjerne tenk seg å fortelle dette til den eneste vennen han har, en annen gutt i samme gate som han, Benka. Dette er en av Astrid Lindgrens vakre bøker, sammen med Brødrene Løvehjerte.

7 kommentarer:

 1. Denne leste jeg og for mange år siden, og hørte den på lydbok i jula :)

  SvarSlett
 2. Mio min Mio er min barndoms favoritt. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg leste den mens jeg gikk på barneskolen. Jeg husker at hvis jeg ikke fant noe annet å lese så gikk jeg tilbake til Mio min Mio :-) Ønsker deg en fin dag, Åslaug!

  SvarSlett
 3. Godt vinden har løyet, det brakte kraftig her også da vi la oss i går. Denne boken har jeg, men det er hundre år siden jeg leste den for de eldste barna. Kos deg med den :)

  SvarSlett
 4. Tror faktisk ikke jeg har lest denne, og det burde jeg få gjort noe med. Godt at det har blitt litt roligere vær hos dere, ikke alltid like lett å få sove når det blåser voldsomt ute. Ønsker deg en fin kveld Åslaug :-)

  SvarSlett
 5. Skönt att det gick bra, att stormen inte ställde till något för dig. Mio min Mio är en helt underbar bok! Hoppas du får en lugn och skön kväll i kväll.

  SvarSlett
 6. Så litt av programmet i går. Leste mye av henne når ungene var små og jeg selv lita..

  SvarSlett
 7. Huffameg, ikke noe gøy når naturen viser krefter på den måten. Håper natten som kommer blir bedre :) Mio min Mio er en fantastisk bok, og jeg glemmer aldri da lærerinnen vår leste den for oss på skolen. Det er et av mine beste barndomsminner :)

  SvarSlett