onsdag 11. februar 2015

Agnes Ledig: To sekunder før mirakletDette er en gripende og følelsesladet roman om håp og vennskap. Alenemor Julie er kassadame. Hun har treåringen Ludovic , en solstråle i hverdagen. En dag dukker det opp middeladrende mann, som er på butikken for første gang etter at hans kone forlot ham. Han oppfatter situasjonen rundt Julie, og inviterer henne til å fortelle om sitt liv, og etter kort tid til å bli med på sommerferie ved sjøen.

Paul skal til Bretagne sammen med sønnen Jerome, som nylig har mistet sin kone, og er langt nede da han føler skyld i det som skjedde. Lille Ludo stortrives, og de tre ukene de opplever sammen ved sjøen gjør underverker. Både Julie og Jerome klarer å se lysere på livet etter ferieoppholdet. Paul kjenner at han klarer å gjøre noe godt for andre. Alt er tilrettelagt for en vakker historie med "happy ending".
Men så skjer det en forferdelig ulykke som griper inn i alles liv.

To sekunder før miraklet er en roman om å reise seg etter en krise. Det handler også om å åpne seg for andre mennesker, gi og ta imot. Og det handler om å la seg beruse av de små øyeblikk som livet gir. Det å se verden rundt en.
Du ler og gråter og koser deg, og du er så inne i handlingen at det er vanskelig å legge fra deg boka før siste side er lest. Sjøl om det er mange bøker med lignende innhold på markedet, er dette en så vakker og velskrevet bok, at jeg virkelig anbefaler den videre.

Gyldendal forlag
2015
336 sider
Oversatt av Ellen Huse Foucher
bokmål
 

2 kommentarer:

  1. Denne reserverte jeg akkurat på eBokBib. Så fint at du likte den så godt, da gleder jeg meg :-)

    SvarSlett