søndag 15. februar 2015

En smakebit på søndag

 
Tid for søndagssmakebit fra en bok igjen. Etter ca tre uker med sykdom, først influensa og så oppkastfarang, er jeg noenlunde restituert i dag. Litt svimmel og ør enda, men nå ser jeg lysere på tilværelsen. Og ute skinner sola fra skyfri himmel.
Da kunne det vel passe med en "gladbok" i dag. Karun Brunk Holmqvist er kommet med ny bok, Steinhimmelen, og det borger vel for humoristiske innfall igjen. Nå er vi i Kivik, kunstnernes og eplehagens by. Her bor Erna, en ukysset 34 åring som bor hjemme på foreldrenes gård. Kanskje det ikke bare er humor, men også mye alvor her?
Smakebiten er fra s.9: :
"Egghue, egghue. Erna satte seg brått opp i sengen. Nå var drømmen tilbake. Hjertet hamret i brystet, og hun tørket tårene. Denne drømmen hadde hun hatt så mange ganger før. Guttenes hånlatter, som gjallet mellom de små husene, fornedrelsen og følelsen av å stå utenfor." 

16 kommentarer:

 1. Vilket mysigt omslag! Jag har själv inte läst något av henne, även fast jag har tänkt göra det :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Har hennes Kaffe med musik oläst i hyllan. Det börjar kanske bli dags att läsa den.

  SvarSlett
 3. Jeg har lest 3 eller 4 av hennes bøker. Sjarmerende og morsomme

  SvarSlett
 4. En "gladbok" emellanåt är trevligt. Tack för smakebit!

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten. Jag har läst några böcker av denna författarinna och tycker att de är jättemysiga.

  SvarSlett
 6. Jeg har to bøker av Holmqvist jeg ikke har lest, så det må jeg gjøre noe med :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Denne har jeg lest. En litt tragikomisk historie fortalt med varme og herlige beskrivelser. Österlen om sommeren - flott! :)
  God søndag!

  SvarSlett
 8. Karin Brunk kan konsten att underhålla. Men ibland tycker jag att hon bara är lite för mycket. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 9. Har inte läst något av den här författaren. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 10. Godt at du har begynt å komme deg, influensaen i år har vært i hardeste laget syns jeg! Og smakebiten var fin, denne boken står heldigvis på vent i bokhylla :)

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten. De här böckerna har jag sett en del om, men inte lockats av. Än. Hoppas du nu är riktigt på bättringsvägen!

  SvarSlett
 12. Den här har jag läst, den var lite dystrare än de andra böckerna jag läst av henne.

  SvarSlett
 13. Skönt att du är bättre nu. Karin Brunk Holmqvist gillar jag att läsa. Har läst flera av hennes böcker. Tack för smakebiten. Hoppas du får fortsatt bättring och inga fler tråkiga krassligheter. :-)

  SvarSlett
 14. Jeg har lest flere av hennes bøker, men denne her og den nest siste står igjen i hyllen. Tror jeg fikk nok da jeg leste Kaffe med musikk, men denne her høres litt annerledes ut. Takk for fin smakebit!

  SvarSlett