søndag 21. juni 2015

En smakebit på søndag ( 20)

 

Som vanlig stiller Mari opp med En smakebit på søndag. Vi velger en smakebit fra en bok vi har lest, leser eller skal lese. Fint tiltak, da vi får mange tips om bøker i ulike sjangere.Se flere smakebiter her når søndagen kommer.


 
Denne søndagen velger jeg en smakebit fra en bok jeg har igjen noen få sider av, "Det blå mellom himmel og hav", av Susan Abulhawa, og som har ført til at jeg ikke har sovet særlig godt i natt. I hodet mitt har det kvernet rundt om Gaza og palestinernes liv der, så jeg har rett og slett stått opp i håp om at en times tid oppe kan hjelpe, slik at jeg kan få litt søvn etterpå. Klokka er tre nå. Ser at sola holder på å stå opp, en nydelig dag er i vente! (Foto fra romanen kommer når jeg skriver omtale om den).


Smakebiten blir dette sitatet fra Mads Gilbert, den norske legen som har vært i Gaza og stått på både natt og dag på et sykehus der når det har vært på det verste med bombing og elendighet:
"Hvor skulle jeg rope ut fortvilelse og raseriet over disse forferdelige skjebnene vi opplevde på så kloss hold?"
Sitatet er gjengitt i romanen..

 

14 kommentarer:

 1. Låter som en bok väl värd att läsa. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Ibland är verkligheten värre än något man kan dikta ihop. Tyvärr.

  SvarSlett
 3. Låter som en bra bok väl värd att läsa.
  Tack för smakebiten :)

  SvarSlett
 4. Den där konflikten har funnits länge och tyvärr tror jag inte den tar slut under vår livstid. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. svåra upplevelser är nog omöjliga att kommunicera och blir tunga att bära.
  tack för smakebiten!

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten och hoppas du får en fin söndag!

  SvarSlett
 7. Denne har jeg lest, og vet at den er til å ligge våken av. En sterk historie som meget vel kan være sann. Kos deg med boken, gleder meg til omtalen din :)

  SvarSlett
 8. Låter som en stark bok. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 9. For en nydelig utsikt du hadde der!

  Det kan jeg forestille meg er en sterk bok, og forstå ut i fra din reaksjon på den. Så fjernet fra vårt, trygge, gode liv her hjemme i Norge. Det er greit at vi alltid har noe å forbedre vi også, men det hender jeg blir skamfull over en noen av i-landsproblemene vi klager over her i dette landet. Ja, det hender jo helt sikkert at jeg er en av de selv, det er bra med bøker som røsker i oss og får oss til å tenke og forhåpentligvis verdsette det vi har, og ikke minst kanskje får et litt bedre innblikk enn hva som skjer i verden(det er jo litt begrenset hvor inngående saker bli dekket i nyhetsbildet, spesielt når det har ting som har pågått over så uendelig mange år).

  SvarSlett
 10. Har läst Morgon i Jenin av henne och blir lite sugen på den här boken. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 11. Tack för smakebiten. Bra att bli påmind om denna författares böcker, Morgon i Jenin vill jag läsa och denna verkar nu också lockande. Ha en fortsatt fin söndag! :)

  SvarSlett
 12. Det kan jeg tenke meg må være en sterk bok! Hele situasjonen rundt Gaza er umenneskelig og umulig å finne en god unnskyldning for. Og umulig å finne ord for.
  Jeg håper du har en fin søndagskveld, Åslaug!

  SvarSlett
 13. Jag känner igen författarens namn och jag vill läsa den boken. Tack för smakebiten!

  SvarSlett