søndag 16. august 2015

En smakebit på søndag

Da er Mari igang etter ferien, og vi kan delta på En smakebit på søndag. Vi velger en smakebit fra en bok vi har lest, leser eller skal lese. Fint tiltak, da vi får mange tips om bøker i ulike sjangere

Da er jeg på plass hjemme, og kan delta med en smakebit i dag.Valget faller på en bok jeg har tenkt å lese om igjen snart. En bok jeg las for mange år siden. Mange av bøkene jeg las som ung får en utvidet betydning når jeg leser dem nå, med lang livserfaring bak meg.

 Boka er "Ved neste nymåne" av Torborg Nedreaas. Dette er en fortsettelse etter bøkene "Trylleglasset" og "Musikk fra en blå brønn", og handler om Herdis. Hun er nå i puberteten, en ung jente med våknende bevissthet og opprørstrang overfor det de voksne står for. Smakebiten er fra  første side. Herdis reflekterer over sorg og lykke.:
"Nye sorter ugreie og sorger. Men. Men! Når sorgene var over. Det, altså, måtte være noe i retning av det ble kalt lykke. Merkverdig altså! - For å kunne kjenne lykke... må man ha vært fryktelig bedrøvet og redd og aldeles fortvilt."
I løpet av høsten har jeg planlagt å lese flere bøker av de gode "gamle" norsk forfatterne. God helg!

15 kommentarer:

 1. Okänd författare för mig. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Tack för smakebiten och trevlig söndag.

  SvarSlett
 3. Takk for smakebiten og påminningen om forfatteren. Har ikke lest så mye av henne faktisk.
  God søndag til deg! :)

  SvarSlett
 4. Så fin smakebit! Jeg burde også vært flinkere til å lese de gode gamle norske. Når det gjelder OCD står det for Obsessive Compulsive Disorder, og det innebærer både tvangstanker og tvangshandlinger. Man kan ha en av delene eller begge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar! Bra å bli informert! Det er mange bokstaver å forholde seg innen psykiatrien!

   Slett
 5. Jeg ble så glad i Herdis da jeg leste Trylleglasset for noen år siden. Visste ikke at man kan følge henne i hele tre bøker. Nå fikk jeg lyst til å løpe til biblioteket... :-)

  SvarSlett
 6. Tack för smakebiten och ha en fortsatt fin söndag! :)

  SvarSlett
 7. Takk for smakebit. Har lest Av måneskinn gror det ingenting av samme forfatter. Mulig jeg har lest noen av disse også, Tryllleglasset antar jeg, sidne jeg har den i hylla..Spennende å lese om igjen det man leste som ung. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. det är verkligen givande att läsa om böcker man läst för länge sedan. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 9. Takk for smakebiten, og ha en fin søndag!

  SvarSlett
 10. Jeg er helt enig i at bøkene får en ny betydning når man leser dem som voksen. Der er noen av de bøkene jeg leste som ung jeg tenker at jeg skal lese om igjen så igrunnen skulle jeg også hatt en slik høst :-) Ønsker deg en fin søndagskveld!

  SvarSlett