mandag 17. august 2015

Kathleen Tessaro: Debutanten

Debutanten


Cate, en ung kvinne med en trøblete fortid, vender hjem til England for å bo hos sin tante. Her skal hun hjelpe til med taksering av innbo i et stort herskapshus. Dette skal hun gjøre sammen med Jack, som arbeider i tantens firma. 
Herregården, Endsleigh, var hjemmet til søstrene Blythe. og Irene, den eldste, bodde der til hun nylig døde. Den andre søsteren, Diana Baby Blythe, var kjent for sin skjønnhet, og var kjent som en av de mest berømte debutanter i datidens overklasse. Senere forsvant hun, og ingen visste hvor hun ble av.  
 
Cate finner en skoeske med blant anna et par dansesko og et vakkert armbånd mens hun er i huset. Dette gjør henne nysgjerrig, og hun vil forsøke å finne ut hvem som eide dem. I  romanen veksler det mellom nåtid og fortid. Brevveksling mellom søstrene og brev fra Baby til en ukjent kjæreste, blir bindeleddet mellom historiene. 
 
Dette er en typisk "koseroman", uten anna innhold enn å underholde. Jeg las den med glede, da den var enkel og grei og akkurat nå var det en slik bok som passet inn, som overgang fra en herlig ferieuke til den vanlige hverdagen igjen. En bok som jeg var ferdig med når siste side var lest.
 
Silke forlag
2015
368 sider
Oversatt av Eva Ulven
Bokmål2 kommentarer:

  1. Høres ut som en roman av det klassiske slaget. Fin omtale, jeg kjenner at jeg greier å ha den på lur litt til :)

    SvarSlett