torsdag 20. august 2015

Paula Hawkins: Piken på toget

Piken på toget


"Piken" er den godt voksne Rachel, som drikker alt for mye, bor hos en venninne og har aldri klart å komme over tapet av Tom, sin eksmann. Hun har et ganske miserabelt liv. Hun tar toget til byen hver dag, for å skjule at hun er arbeidsløs. Toget stopper hver dag for rødt lys ved husrekkene ikke langt fra der hun bor, og Rachel har god utsikt til det som skjer i de ulike hjemmene. Blant anna ser hun inn i livet til et par hun fantaserer om som et lykkelig ektepar og kaller de Jason og Jess. En dag oppdager Rachel at Jess har et forhold på si. 
Da det viser seg at "Jess" like etterpå forsvinner fra hjemmet sitt, og det blir en politisak, trekker Rachel sine slutninger. Kvinnen heter Megan, ikke Jess, og hun er gift med Scott. Rachel blander seg inn i politiets arbeid, og blir mistenkt for å noe med saken å gjøre. Den tredje kvinnen som får betydning  boka er Anna, kvinnen som nå er gift med Tom. Hun liker ikke at ustabile Rachel dukker opp i nabolaget med jevne mellomrom. 

Disse tre kvinnene får en fortellerstemme i romanen, og de utfyller hverandre. Historien blir drevet framover via de tre, sjøl om at det er Rachel som er hovedpersonen. 
Det ligger hele tiden en mørk undertone i historien, og det er vanskelig å trekke slutninger om hva som har skjedd, ikke minst på grunn av de ulike synspunktene fra de tre damene som forteller. 

Jeg må innrømme at jeg hadde store forventninger til boka, etter sammenligning med Gone girl og Flink pike. Men jeg ble litt skuffet, særlig i første del av boka. Her ble det rett og slett kjedelig. Men ikke verre enn at jeg ikke klarte å løsrive meg etter hvert, og måtte få med meg spenningen opp mot hvem som myrdet Megan. En liten overraskelse, kanskje?

Bazar forlag
2015
Oversatt av Bente Rannveig Hansen
Bokmål
Lest på I-phone som eBokBib.

1 kommentar:

  1. Enig med deg, andre del er mye mer spennende enn den litt trege starten. Godt at du leste videre da :)

    SvarSlett