fredag 25. september 2015

Helene Uri: Fordi jeg elsker deg

Fordi jeg elsker deg (ebok) av Helene Uri

Dette er en ungdomsbok som likeså godt kan leses av voksne. Temaet kvinnevold ser ut til å være like aktuelt til alle tider, og er dessverre helt uavhengig av alder.

Den 16 år gamle Elin treffer Fredrik en dag hun er i butikken sammen med venninnen Tina. Han har verdens vakreste smil, er verdensvant og svært sjarmerende. Første date blir til virkelighet etter bare kort møte, og Elin er lykkelig som aldri før. Og hjemme faller hennes mor også for Fredrik, da han behandler henne som en vakker prinsesse. 
Alt er bare lykke, helt til hun plutselig mottar tekstmeldinger fra Bjørn. Dette skjer mens Fredrik er borte. Men når Fredrik er tilbake, trøster han henne og stiller opp som aldri før. Men noe har forandret seg, og Elin må revurdere følelsene sin for Fredrik etter hvert. Hun fortsetter imidlertid i forholdet, og gjør hva hun kan for å skjule de ytre skadene hun får når han blir voldelig. De indre skadene er det verre med.

Dette er dessverre en viktig bok, en bok som handler om forelskelse og kjærlighet, men mest om vold i et forhold, manipulering og svik.  Det er å håpe at ungdom som leser boka kan ta opp temaet til debatt, og lære noe av den. Jeg syns Helene Uri har skrevet en bok som mange bør lese. 

Cappelen Damm
2015
152 sider
Bokmål

1 kommentar:

  1. Takk for tips. Jeg er skikkelig dårlig leser for tiden. God helg.

    SvarSlett