tirsdag 17. november 2015

Kari Wæge: Ada, splitter naken

Ada splitter naken av Kari Wæge (Innbundet)

En kort omtale ev en ungdomsbok jeg fant på EbokBib. Kari Wæge debuterer med denne boka. Hun er lektor og er mor til to jenter, så hun vet hva hun skriver om.

Ada er fjorten år, Hun skriver dagbok. Hun er bestevenn med Mari, mesteparten av tiden. De er forelsket og snakker om gutter, slik som andre fjortenåringer. Akkurat nå er Ada forelsket i Erik, men han har visst  flere kjærester. Adas bror Kalle er atten. Ada er ikke sikker på hva han holder på med på fritida, han holder noe skjult. Han har hatt med jenter hjem til overnatting, noe Adas mor har akseptert, men med betingelser:
" Neste gang synes jeg godt du kan spørre om lov, Kalle, sa hun.Typisk mamma. Hun lar oss få lov til mye, men hun vil ha kontroll." 
Adas mor er en som hun kan diskutere saker og ting med. Av henne har Ada lært at det viktigste er ærlighet. Hun har også lært at å respektere andre er viktig. 

En lettleste roman for ungdom, om forelskelse og sex, og om hvor viktig det er at en lærer om ansvar og det å sette grenser. Et alvorlig tema i en søt og koselig bok.

Omnipax forlag
2015
160 sider
Bokmål

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar