mandag 25. januar 2016

Geir Tangen: Maestro
Da kom endelig boka, som vi som er bokbloggkollegaer av forfatteren, har ventet på siden han lanserte at han skulle skrive kriminalroman! Og forventningene mine har vært store - og konklusjonen kan jeg røpe med det samme: Den innfridde!

Kort om handlingen, uten å røpe for mye:
Det starter med at journalisten Viljar Ravn Gudmundsson mottar en e-post som varsler et kommende drap. Han har vært som en obelisk i granitt i Haugesunds Avis, og en av landets mest solide mediestemmer. Han skrev sannheten. Men noe skjedde for noen år siden, noe som utløser mangel på initiativ hos Viljar, og til tider angstanfall. Han er ikke den oppegående journalisten lenger. Han klarer derfor ikke å ta alvoret i e-posten innover seg. Og så skjer det som er varslet; et mord blir begått.  Politietterforsker Lotte Skeisvoll får saken, men må etter hvert få hjelp fra Kripos, ved etterforsker Olav Scheldrup Hansen . Dette er ingen enkel sak å løse, da morderen, Maestro, komponerer et orkesterverk, et Requiem, som skal fullbyrdes med et visst antall drap. Ofrene har gjort noe som de skulle vært straffet for, men har sluppet unna. Maestro nyter å komponere det fullkomne verket, han soler seg i glansen av å skape det perfekte, drapene er bare en nødvendighet! Det er med andre ord en forrykt morder med tvangstanker og tvangshandlinger etterforskerne har med å gjøre. Før vi får en dramatisk avslutning, skjer flere mord, både bestialske og utspekulerte.

Jeg syns dette var en grusomt spennende krim, godt skrevet og med et med skikkelig driv fra første side til den overraskede slutten. Vi blir godt kjent med journalisten Viljar, som sliter med gamle spøkelser som gjør han handlingslammet,  og med Lotte Skeisvoll, som er en dyktig etterforsker, men som også har sitt å tenke på. Kunne tenkt meg å utvide disse bekjentskapene. Og håpe på at Viljar blir sitt gamle jeg, og Lotte kommer over sine sorger og blir enda skarpere som etterforsker. Jeg håper derfor at Geir har planer om å gi oss flere krimsaker fra Haugesund om ikke for lenge!

Godt arbeid Geir. Anbefaler boka til alle som liker spennende krim med driv!

Mata forlag
2016
373 sider
Bokmål

4 kommentarer:

 1. Så gøy å lese dine tanker om boken. Denne har vi jo hørt mye om så det er kjekt at folk har begynt å lese den. Jeg har den ikke i bokhyllen selv, så jeg får nøye meg med omtaler enn så lenge :) Ønsker deg en fin mandag Åslaug!

  SvarSlett
 2. Har kjøpt denne jeg også og ser frem til å lese den, men det blir ikke før kalenderen har bikket februar, må lese til "jokeren" denne uken her. Ha en fin mandag :-)

  SvarSlett
 3. Fin omtale - denne har jeg ikke fått med meg.....

  SvarSlett
 4. Jeg har fått boka, men ikke lest den ennå. Det er så mange bøker for tiden som jeg vil prioritere og jeg skal prøve å lese den i februar:)

  SvarSlett