fredag 1. januar 2016

Kort oppsummering av leseåret 2015 og plan for 2016


En kort oppsummering fra leseåret 2015. Jeg har lest 51 utenlandske bøker og 87 norske. Her er det en blanding av gammelt og nytt, men mest nye bøker. Det er alt fra gamle klassikere til krim, thrillere, undomsbøker og diktsamlinger. Jeg ble utpå høsten litt bundet opp av at jeg mente at jeg hadde lest for få bøker som kunne være kandidater til Bokbloggerprisen, så jeg måtte legge til side bøker jeg hadde gledet meg til for å hive meg over norske nye romaner mm. I 2016 skal jeg derfor bare lese etter lystprinsippet, uansett nasjonalitet eller årgang. Det vil helt naturlig bli med mange nye norske bøker her, da jeg liker å lese årets nye bøker, og særlig av debutantar.
Se lista mi øverst på bloggen hva jeg har lest i 2015.

Jeg skal fortsette å låne bøker via Samsøk på nettet, eller eBokBib. Dette er gunstige løsninger for oss som leser mye. Og så skal jeg prøve å lytte mer til E-bøker. Og selvfølgelig plukke opp gode tips fra alle dere som blogger om bøker! Jeg ser fram til et godt leseår, og et år med mange innlegg og omtaler på bloggen. 


 

2 kommentarer:

  1. Godt nyttår Åslaug! 138 bøker, det er ikke verst, og så mange flere norske enn utenlandske. Tenker du får problemer å velge årets beste norske :) Jeg er også glad i å lese debutanter og spesielt norske, så det vil jeg ha fokus på, men jeg vil heller ikke ha så mange utfordringer å forholde meg til. Gleder meg til å se hvilke bøker du velger å starte året med :)

    SvarSlett
  2. Godt nytt år Åslaug. 138 bøker er mye.. Vi er en liten gjeng storlesere, og som du sier, er biblioteket og ebokbib kjempeflott for oss.:)

    SvarSlett